Stad deelt stedelijk wagenpark met bewoners en bezoekers

De stad startte op 11 september met een proefproject om het stedelijke wagenpark met bewoners en bezoekers te delen. Daarvoor gingen we in zee met cambio autodelen en met Bolides.

13 gedeelde dienstwagens

Vanaf 11 september kunnen burgers 2 dienstwagens van de stad gebruiken. In de loop van de maand komen er nog 11 bij. 12 van die wagens worden ingezet na de kantooruren en op verschillende locaties (aan het districtshuis van Deurne, het Hessenhuis en Den Bell). Een 13de  (elektrische) wagen aan het EcoHuis wordt zelfs tijdens én na de kantooruren gedeeld.

Investering in duurzame mobiliteit

Via autodelen investeert de stad verder in een duurzaam mobiliteitsbeleid. Op die manier verminderen we de parkeerdruk en stimuleren we de omschakeling naar alternatieve transportmiddelen.

"Hiermee schakelen we een versnelling hoger naar een gedeelde mobiliteit”, zegt schepen Caroline Bastiaens. “Door ons eigen wagenpark te delen, geven we alvast het goede voorbeeld én kunnen we voortaan onze auto’s veel efficiënter inzetten. Bovendien geven we gebruikers de kans om ook eens een hybride of elektrische wagen te testen.”

Proefproject van een jaar

Om het autodelen vlot te laten verlopen, werken we samen met 2 partners: cambio autodelen en Bolides. Na een proefperiode van 12 maanden, kan een overeenkomst tot 3 jaar en een uitbreiding volgen. Om van het aanbod gebruik te maken, kunnen geïnteresseerden zich aansluiten bij cambio en/of Bolides.

Geïnteresseerden kunnen terecht op www.cambio.be en www.bolides.be voor meer info. 

De vloot van de stad in cijfers

Cijfermateriaal op basis van 'datum in gebruik'
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!