Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Recept: gevulde paprika

Jelena: gevulde paprika

'De Smaak van ...' laat je kennismaken met de diverse smaken, geuren en kleuren die je terugvindt in de recepten die dagelijks op de Deurnse tafels verschijnen. Jelena deelt speciaal voor jou haar recept voor gevulde paprika. Een van de favoriete gerechten van haar zoon. 

Hallo Jelena, vertel eens kort wie jij bent?

“Ik ben 37 jaar geleden geboren en opgegroeid in Bosnië. Ik werk als huisarts en woon zo'n 6 jaar in Deurne met mijn man en zoon. Vorig jaar verhuisden we naar Zwarte Arend, een leuke kindvriendelijke buurt waar we ons helemaal thuis voelen."

Kook je veel en graag?

"Sinds ik getrouwd ben, kook ik heel veel en doe dat met plezier. Ik maak dagelijks iets klaar voor mijn man en zoon en uiteraard ook als er bezoek komt."

Waar heb je leren koken?

"Eigenlijk heb ik op mijn eentje leren koken, maar kan altijd raad vragen aan mijn mama. Soms lukt alles en andere keren is het een flop (lacht). Koken is jezelf de volgende keer altijd verbeteren."

Waarom heb je voor dit recept gekozen?

"Mijn zoon is een moeilijker eter, maar van gevulde paprika’s kan hij blijven smullen. Hij vindt het heerlijk en zo zijn we zeker dat hij een lekkere en gezonde maaltijd gegeten heeft. Daarnaast kan je gemakkelijk grote porties maken om er ineens 2 dagen van te eten. Ideaal tijdens drukke periodes." 

Wat is het verhaal achter het recept van de gevulde paprika's?

"In Bosnië maakte mijn mama dit geregeld klaar en ik heb er fijne herinneringen aan. Zelf maak ik dit zeker 2 keer in de maand klaar voor ons gezinnetje, zonder speciale gelegenheid."

Recept: gevulde paprika
1|5
Recept: gevulde paprika
1|5
Recept: gevulde paprika
1|5
Recept: gevulde paprika
1|5
Recept: gevulde paprika
1|5

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsgehakt
  • 12 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • handvol rijst
  • peterselie
  • knoflook
  • peper
  • zout

Bereiding

  • De ajuin, wortel, knoflook en tomaten fijn snijden en samenvoegen met het kalfsgehakt, peterselie en rijst. Alles goed mengen en vleesballetjes maken.
  • De paprika’s wassen en schoonmaken.
  • De paprika’s vullen met de vleesballetjes en in een pan plaatsen met beetje water, peper en zout en de tomatensaus.
  • Plaats de pan in de oven op 220 graden voor ongeveer anderhalf uur.
  • Voeg 250 ml water en 2 eetlepels meel toe overgiet met zure room. Plaats terug in de oven voor een uurt op 220 graden zonder deksel.

Smakelijk!

Het resultaat...

Recept: gevulde paprika
1|2
Recept: gevulde paprika
1|2