Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Laura maakt het liefst cupcakes

Laura: cupcakes

'De Smaak van ...' laat je kennismaken met de diverse smaken, geuren en kleuren die je terugvindt in de recepten die dagelijks op de Deurnse tafels verschijnen. De 14-jarige Laura deelt speciaal voor jou haar recept voor cupcakes.

Dag Laura, vertel eens kort wie jij bent?

“Ik ben 14 jaar en woon en ga naar school in Deurne. Ik zit bij de scouts Sint-Bernadette en doe aan hiphop bij de Koninklijke Belgische Balletschool Josée Nicola. Vroeger deed ik ook aan ritmisch gymnastiek en vorig jaar, tijdens corona, heb ik aan basketbal gedaan.”

Wat zijn jouw favoriete activiteiten in Deurne?

“Met de scouts gaan we wel eens schaatsen of zwemmen in Sportoase of gaan we op ruiltocht. Mijn absolute topactiviteit? Dat vind ik een moeilijke. Ik twijfel tussen schaatsen en skaten… Maar ik kies skaten, omdat ik allerlei nieuwe tricks uitprobeer. Wat ik echt een aanrader vind, is om naar het park te gaan met vriendinnen. We nemen een frisbee of bal mee, en zelfs onze laserguns als we met genoeg zijn.”

Wie heeft je leren bakken?

“Ik sta al in de keuken sinds ik 3 jaar was. Met mijn moeder maakte ik vooral koekjes. Mijn vader leerde me wafels bakken en vooral koken. Mijn tante leerde me dan weer pannenkoeken bakken. Ik vond het zo leuk, dat ik sindsdien zelf recepten ben gaan zoeken zoals taarten, baklava, enzovoort. Als ik iets gemaakt heb, ga ik met een portie langs mijn grootouders. Mijn opa vindt het altijd zo lekker, dat hij telkens vraagt wanneer ik nog eens iets nieuws maak (lacht).”

Wat is jouw lievelingsrecept?

“Mijn absolute lievelingsrecept is pizza. Het maakt me niet uit welke, want ik lust ze bijna allemaal. Dat is ook het leuke aan pizza: je kan zoveel variëren als je wil en geen enkele pizza is hetzelfde.

Maar als ik eerlijk ben, dan bak ik het liefst cupcakes. Niet altijd dezelfde. Soms maak ik wel eens een ontbijtversie met havermout, bessen en frambozen. Of ik doe er gewoon chocolade bij.“

Waarom maak je zo graag cupcakes?

“Dat is gemakkelijk en je hebt er steeds op overschot voor de dagen nadien (lacht). Als het weer wat slechter is en ik verveel me, dan vraag ik vriendinnen die zin hebben om er mee te komen bakken. Ik herinner me nog de eerste keer dat we cupcakes maakten: er liep echt van alles mis. Zo vlogen de kloppers van de mixer er plots af, omdat we die niet goed vastgezet hadden en was het een boeltje. We hebben toen goed gelachen!”

Ingrediënten cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gr zachte boter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 125 gr zelfrijzende bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte luchtige massa
  • Voeg de eieren, het zelfrijzende bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak tot ze gerezen zijn en in het midden net stevig aanvoelen
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster

Smakelijk!

Het resultaat...

De cupcakes van Laura