Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Lucho staat achter de BBQ

Lucho: anticuchos de corazón

'De Smaak van ...' laat je kennismaken met de diverse smaken, geuren en kleuren die je terugvindt in de recepten die dagelijks op de Deurnse tafels verschijnen. Lucho uit Deurne maakt een heerlijk Peruviaans gerecht klaar, namelijk runderhart of anticuchos de corazón.

Dag Lucho, vertel eens kort wie jij bent?

“Ik ben Luis Soto, Lucho voor de vrienden, geboren in Peru en woon ondertussen meer dan 15 jaar in België, waarvan meer dan 11 jaar in Deurne.
Ik hou van uitdagingen. Met mijn eigen bedrijf realiseer ik de creatieve gepersonaliseerde ideeën en projecten van anderen. Ik reis veel voor mijn werk, waardoor ik vaak nieuwe lokale gerechten uitprobeer.”

Je ontdekt dus geregeld nieuwe recepten. Kook je zelf ook?

“Door de week kook ik af en toe, maar doe het vooral op speciale momenten. Tijdens de feestdagen sta ik graag aan het kookvuur.
Ik heb van kleins af aan leren koken van mijn moeder, in Peru. Ik heb veel van haar geleerd. Zeg maar dat mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid om het zelfstandig te kunnen doen groot was. Hetzelfde verhaal om nieuwe smaken en producten te leren kennen.”

Waarom heb je voor dit recept gekozen?

“De suggestie kwam van mijn vriendin, maar het is vooral ook een typisch Peruviaans en eenvoudig gerecht. Ik vind het belangrijk om te tonen dat je met minder gekende delen van het rund lekkere gerechten kan klaarmaken. In België maak ik dit alleen klaar op bijzondere momenten. Vrienden hebben vaak argwaan om dit te eten, maar geven nadien toe dat het echt wel lekker is.“

Op welke gelegenheid maak jij dit recept?

“Net zoals je in België ’s avonds nog een pita gaat halen, eet je in Peru een anticucho. Wanneer ik dit klaarmaak, geniet ik altijd van deze gezellige momenten met vrienden en familie.“

Het vlees
1|4
De marinade
1|4
Lucho spiest het vlees
1|4
De spiesjes op de barbecue
1|4

Ingrediënten

  • Runderhart: schoongemaakt, ontpeesd en in fijne plakjes gesneden
  • Marinade: voeg alle ingrediënten samen en meng
    • 100 ml aji panca (rode paprika uit Peru)
    • 50 ml rode wijnazijn
    • 20 ml water
    • 1 eetlepel olie
    • 3 teentjes knoflook (geperst)
    • 1 eetlepel oregano
    • 1 eetlepel komijn
    • zout

Bereiding

  • Marineer de runderlapjes 1 dag op voorhand
  • Prik het vlees op saté-stokjes
  • Bak het vlees op de barbecue

Smakelijk!

Het resultaat...

Lucho haalt het vlees van de barbecue