Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Peter maakt vegan summer rolls

Peter: vegan summer rolls met pindasaus

'De Smaak van ...' laat je kennismaken met de diverse smaken, geuren en kleuren die je terugvindt in de recepten die dagelijks op de Deurnse tafels verschijnen. Peter deelt zijn recept voor vegan summer rolls met pindasaus, de ideale hap voor een warme zomeravond.

Peter maakt vegan summer rolls

Vertel eens kort wie jij bent?

“Ik ben Peter, 49, en woon al 22 jaar in Deurne. Vorig jaar verhuisde ik naar de nieuwe Eksterlaarbuurt met mijn vriendin en dochter. Ik ben IT-analist en houd er een alter ego als fotograaf op na. In mijn vrije tijd fotografeer ik ook, vind ik het fijn om op reis te gaan en bezoek ik regelmatig een museum.”

Kook je veel en graag?

“Ik kook niet vaak, die taak neemt mijn vriendin met plezier op zich. Maar af en toe doe ik het wel graag, het werkt ontspannend om enkel met je gerecht en even met niets anders bezig te zijn. Dan gebruik ik wel altijd een recept uit een kookboek of eentje dat ik online vind. Zelf iets verzinnen gaat wat ver voor mij.”

Hoe heb je leren koken?

“De basis heb ik al jong van mijn mama geleerd. Ik mocht - of moest (lacht) - regelmatig helpen met huishoudelijke taken, en dus ook met koken. En ik heb periodes alleen gewoond, dan leer je het vanzelf.”

Waarom heb je voor dit recept gekozen?

“Mijn vriendin eet vegan, ikzelf vegetarisch. Dit receptje bewijst dat je heel eenvoudig en snel een lekkere en voedzame vegan hap kan bereiden. Vegan eten hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn! We eten dit gerechtje regelmatig, vooral in de zomer aangezien het een koud gerechtje is. Ook bij m’n 10-jarige dochter valt het erg in de smaak.”

Ingrediënten vegan summer rolls
1|5
vegan summer rolls
1|5
vegan summer rolls
1|5
vegan summer rolls
1|5
vegan summer rolls
1|5

Ingrediënten

Je kan naar hartenlust experimenteren met ingrediënten en toevoegen wat je lekker vindt. Dit is onze basisversie.

  • 3 à 4 rijstvellen per persoon
  • fijne rijstnoedels
  • wortel
  • komkommer
  • rode paprika
  • avocado
  • sojascheuten
  • krulsla
  • gerookte tofu
  • mix voor pindasaus

Ook lekker met:

  • gebakken zoete aardappel
  • roerei (vegetarische versie)

Bereiding

  • Snijd alle groenten in reepjes of gebruik een mandoline voor fijne plakjes.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dompel een rijstvel een 6-tal seconden onder in een kommetje koud water, laat even uitlekken en leg dan op een bord.
  • Leg er aan een kant naar believen ingrediënten op, laat de randen vrij zodat je kan dichtplooien.
  • Plooi het vel over de inhoud en rol dicht, in de helft plooi je de zijkanten dicht, en rol dan verder.
  • Leg de summer rolls op een bord, maar houd ze uit elkaar, anders gaan ze aan elkaar plakken.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer met de warme pindasaus, en eventueel gedroogde gebakken uitjes, sesamzaadjes, …

Eet gerust met je handen! Smakelijk!

The making of Peter's vegan summer rolls

Het resultaat...

Vegan summer rolls