Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
De RivierenhofloopSigrid Spinnox

Overzicht jaarlijkse sportactiviteiten Deurne

Benieuwd welke sportactiviteiten het district Deurne elk jaar organiseert voor Deurnenaars, sportverenigingen en scholen? Kom er hier alles over te weten!

Sporten is een gezonde uitlaatklep en goed voor je algemene conditie. Het verhoogt het sociaal contact en bovendien kan iedereen sporten op zijn/haar niveau. Het district wil alle Deurnenaars aan het sporten/bewegen krijgen en uitgroeien tot sportdistrict bij uitstek. Daarom organiseert Deurne gedurende het hele jaar door heel wat sportactiviteiten. 

Sportactiviteiten voor inwoners

Joggen voor beginners en start to run
​Leer 5 km lopen en ontdek de deugd van het lopen met 'joggen voor beginners' of 'start to run'.
Meer info via de sportantenne en op de websites van AC Brabo en Antwerp Athletics.

Rivierenhofloop
De Rivierenhofloop in mei is elk jaar een sportieve hoogdag voor Deurne. Meer dan 1000 sportievelingen komen van heinde en ver om deel te nemen aan de meest familiale parkloop van 't stad. Kinderen kiezen tussen 100, 450 of 850 meter. Volwassenen lopen 5 of 10 kilometer. 
Meer info via de sportantenne.

Activiteiten voor verenigingen​

Gala van de Sporttrofee Deurne
Elk jaar viert Deurne in het voorjaar haar sportmannen en -vrouwen tijdens het Gala van de Sporttrofee. Tijdens de show worden atleten en ploegen die een titel behaalden, in de bloemetjes gezet. Daarnaast worden ook nog volgende trofeeën uitgereikt: Jeugdsporttrofee, G-sporttrofee en Trofee Vrijwilliger. Als hoogtepunt wordt bekendgemaakt wie de Sporttrofee Deurne (individueel en ploeg) mee naar huis neemt.
Meer info via de sportantenne.

Infosessie voor Deurnse sportverenigingen
Om sportverenigingen op de hoogte te houden over wat het district hen kan bieden, organiseert Deurne jaarlijks een infosessie voor haar clubs. Die avond wordt er meer uitleg gegeven over de verschillende ondersteuningen die aangevraagd kunnen worden. Daarnaast vernemen ze er het laatste nieuws over opleidingen, communicatie en evenementen in Deurne. Meer info via de sportantenne.

EHBO-cursussen voor Deurnse clubs
Deurne wil haar verenigingen ondersteunen in het uitbouwen van een degelijke clubwerking. Naast een goede infrastructuur en gediplomeerde trainers, is een veilige (sport)omgeving van groot belang. Daarom organiseert het district EHBO-cursussen rond reanimatie, het gebruik van AED-toestellen en wondverzorging. Meer info via de sportantenne.

Meer info

Sportantenne Deurne
Districtshuis Deurne
Maurice Dequeeckerplein 1
tel. 03 338 45 87
sportantenne.deurne@antwerpen.be