Welkom!

Antwerpen.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies verzamelt en analyseert Antwerpen.be informatie over uw bezoek. Genieten van een optimale A-ervaring? Bevestig met alle cookies toestaan. Stel voorkeuren in en bepaal welke informatie u met Antwerpen deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien u de cookies ervan aanvaardt. Antwerpen.be bewaart cookievoorkeuren. U kan ze aanpassen via cookies beheren. Meer weten? Raadpleeg onze Cookieverklaring. Antwerpen.be waardeert uw vertrouwen en wenst u een verrijkende surfervaring toe!

stad Antwerpen
Twee dames samen aan het fornuis

Amina: kaashapje met honing

'De Smaak van ...' laat je kennismaken met de diverse smaken, geuren en kleuren die je terugvindt in de recepten die dagelijks op de Deurnse tafels verschijnen. Amina vertelt over haar favoriete gerecht ‘een kaashapje met honing’.

In de schaduw van het Sportpaleis ligt buurthuis Dinamo. Buurtwerk Dinamo zorgt voor een betere buurt en is een gezellige ontmoetingsplek. De medewerkers bundelen hun krachten met andere organisaties maar vooral met tal van vrijwilligers en buurtbewoners! Daardoor valt er altijd wel iets te beleven. Je kan er gezellig een kop koffie drinken, hulp krijgen voor het invullen van papieren en je Nederlands bijschaven in het gezelschap van een buddy. Eén keer per week komen vrijwilligers en buurtbewoners samen voor ‘Soeperdeboere’. Een middag waar je voor een spotprijs een lekkere kom soep of een heerlijke maaltijd én een babbel terecht kan.

Ingang buurthuis Dinamo
Inkom buurtwerk Dinamo
1|2
Bewoners koken samen in de keuken van Dinamo
Samen koken
1|2

Amina aan het woord

Amina Messaoudi (getrouwd en mama van 4 kinderen) is één van de vele vrijwilligers in buurtwerk Dinamo op de Ten Eeckhovelei en is lid van vereniging Ihsane. Een vereniging die mensen in armoede ondersteunt. Zowel morele als administratieve ondersteuning waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

Vertel eens kort wie jij bent en waar je oorspronkelijk vandaan komt?

Ik woon 19 jaar in Deurne. Ik ben geboren en opgegroeid in Berchem. Mijn moeder is geboren in Algerije, mijn vader in Marokko. Mijn vader is op zijn 17e in België komen wonen.

Waarom heb je voor dit recept gekozen?

We leren dit recept aan in onze vereniging (vzw Ihsane). Daar doen we veel kookactiviteiten met vrouwen uit Deurne-Noord. De vereniging bestaat al zeker 7 jaar. Samen koken is heel leuk en gezellig en je leert mensen beter kennen. Je leert ook veel nieuwe kookideetjes bij. Dit recept is bij onze vereniging een succes. Het is een origineel kaashapje met honing. Het is heel lekker. Mijn zoon vindt het geweldig. Het wordt ook veel gemaakt voor recepties of brunches.

Wat zijn de ingrediënten van dit recept? Een geheime toevoeging?

Je hebt vierkant bladerdeeg oregano, honing en La vache qui rit nodig. Je snijdt een vierkant bladerdeeg in 2. Daar leg je een stukje La vache qui rit op, ongeveer 1/4e van een driehoek. Ik leg er oregano op en een beetje honing. Als je wil kan je een beetje van de geraspte kaas toevoegen. Dan vouw je het toe tot een vierkantje. Met de vork doe je de zijkanten dichten. Dan leg je het op een plateau en smeer je de hapjes vanboven in met eigeel. Je kan er sesamzaadjes of maanzaad op doen. Je kan er dan ook nog een beetje geraspte kaas op gooien. Vervolgens bak je de hapjes in een voorverwarmde heteluchtoven op 200° gedurende 10 à 15 minuten.

Waarom is dit recept voor jou belangrijk?

Het is vegetarisch, gezond, lekker van smaak en wordt veel gevraagd. Mijn gezin eet dit ook heel graag.

Op welke gelegenheid maak jij dit recept?

Als er familie komt, als ik op bezoek ga bij mensen, of op school voor mijn zoon.

gebakken kaashapjes
1|2
gebakken kaashapjes
1|2