Contacteer stad Antwerpen

Frederik Beyens
Buurtboost Deurne: geef uw buurt letterlijk een boostGerbrand Van Uytvanck

Buurtboost | geef je buurt letterlijk een boost

Wil je iets positiefs doen voor jouw buurt? Organiseer dan een Buurtboost en maak je buurt proper of zet een sociale actie op. Zo geef je de buurt letterlijk een boost.

Wat is een BuurtBoost?

Tijdens een BuurtBoost doe je samen met bewoners, leerlingen of leden iets positiefs voor je buurt. Je kan dit op twee manieren doen:

 • Organiseer een PoetsBuurtBoost
  Dit is een actie waarbij een bewonersgroep of vereniging, die niet in aanmerking komt om deel te nemen aan Operatie Proper van Mooimakers, een positieve impuls geeft op vlak van properheid aan een buurt in Ekeren (bijvoorbeeld een opruim- of verfraaiingsactie). 
  Voorbeeld: zwerfvuil opruimen, bloemenperkjes opfrissen of straatmeubilair poetsen.

  Je volgt het reglement 'PoetsBuurtboost' dat je onderaan deze pagina vindt.
   
 • Operatie Proper
  Operatie Proper is een project van Mooimakers waarbij bepaalde doelgroepen worden aangezet tot een duurzaam en structureel engagement in de strijd tegen zwerfvuil. Zowel scholen als jeugdverenigingen kunnen een actie organiseren. Zij moeten hiervoor in aanmerking komen, zie het reglement 'Operatie Proper' onderaan deze pagina. Meer info op www.mooimakers.be.
   
 • Organiseer een sociale BuurtBoost
  Hieraan kan iedereen deelnemen. Voorbeeld: help een sociale organisatie, organiseer een voedselbedeling of bezoek eenzame senioren. 

  Je volgt het reglement 'sociale buurtboost' onderaan deze pagina.

Je vult deze acties zelf in.

Wat krijg je?

 • Je krijgt 2 euro per deelnemer voor een éénmalige actie. Voor een aanvraag met minstens drie acties, krijg je 4 euro per deelnemer per actie. Er wordt maximaal 400 euro per aanvraag uitbetaald en je kan  maximum 2 aanvragen per jaar indienen.
   
 • Je kan gratis poetsmateriaal bestellen bij Mooimakers via www.mooimakers.be, je kiest 'webwinkel'. 
  Je mag het materiaal bijhouden. Tip: bestel meteen voor de hele school. Let op: De rode zakken haal je wel nog op bij het district. Je stuurt hiervoor best een mail naar Dorpsmakers.

Wanneer en hoe vraag je een BuurtBoost aan?

Vraag de BuurtBoost minimaal vier weken vooraf aan.

Je vraagt een BuurtBoost aan via de databank voor verenigingen, het inschrijfformulier vind je onder 'districten'. Wil je een Operatie Proper aanvragen, dan doe je dat via www.mooimakers.be.

Meer info