De 88-jarige Jef Janssens (links) met de andere kandidaten Jessica en Jens Van Beek. district Ekeren

88-jarige tafeltennisspeler is Ekerse sportfiguur van het jaar!

Het district Ekeren bracht op vrijdag 17 maart hulde aan zijn sportkampioenen. Meer dan 100 sporters werden bekroond. Voor de derde keer kende Ekeren ook de titel Ekerse sportfiguur toe. De 88-jarige Jef Janssens mocht de trofee hiervoor in handen nemen.

Meer dan 100 laureaten gevierd

Tijdens de laureatenviering werden meer dan 100 Ekerse sporters van 14 verschillende sportclubs in de bloemetjes gezet. Na de viering kregen ze een receptie aangeboden door het district.

laureaten op een podium district Ekeren

Ekerse sportfiguur 2016 is 88-jarige Jef Janssens

Tijdens de laureatenviering kreeg elke aanwezige sportclub één stem om haar favoriete sportfiguur aan te duiden na een mooie toelichting over de kandidaten. Inge Denhaene sprak met veel enthousiasme over haar sportieve buren Jessica en Jens, beiden heel wat op hun palmares in het gewichtheffen. Maar het was Bob Zwaenepoel, voorzitter van de gastclub TTC Nodo, die met zijn sterk en warm pleidooi de kiezers wist te overtuigen om op tafeltennisspeler Jef Janssens te stemmen.

Jef won de titel Ekerse sportfiguur 2016 met 8 stemmen van de 12. Hij is 88 jaar en werd voor de derde keer veteranen-kampioen van het Belgische tafeltennis in de reeks 85- plus. Uiteraard is Jef ook provinciaal kampioen in deze reeks, waar hij weinig tegenstand heeft. In 2015 werd hij 5de op de Europese Veteranenkampioenschappen in Tampere (Finland). Jef startte zijn loopbaan in 1948 en is altijd blijven tafeltennissen. Bij TTC Nodo (al 30 jaar lid) traint Jef nog elke zondagvoormiddag en speelt hij nog wekelijks in 4de provinciale afdeling. Daarbuiten speelt Jef nog de maandelijkse veteranencriteria in de provincie Antwerpen en uiteraard het jaarlijkse kampioenschap van België.

De trofee ‘Triomf’ die Jef ontvangt, is van de hand van Peter Kempenaers. Peter werkt onder het pseudoniem Peke en is Ekers kunstenaar en beeldhouwer. 

Zoektocht naar sportfiguur van 2017 gestart

Ken jij een Ekerse sportheld die voor deze titel in aanmerking komt? Laat het ons dan zeker weten. Je kan al kandidaten indienen via dit formulier. Daar kan je ook het reglement nalezen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!