Brand Kapellen | belangrijke info

Sinds vanmorgen woedt er een brand bij J-Tec Material Handling aan de Lieven Gevaertstraat in de KMO-zone Vloeiende. Ondertussen is er geen rookontwikkeling meer en is de brandweer volop bezig met nablussen. Er zijn echter glaspartikels van zonnepanelen vrijgekomen bij een ontploffing. Lees hier wat dat voor jou kan betekenen.

Glaspartikels vrijgekomen bij ontploffing

De brandweer voert momenteel metingen met betrekking tot de neerslag van partikels van de - bij de brand ontplofte - zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Deze glaspartikels kunnen eventueel een impact hebben op de volksgezondheid (bv. als het op de sla in je tuin terechtkomt of een speeltoestel van de kinderen). Daarom wordt de perimeter rond J-Tec momenteel grondig bestudeerd.

De perimeter waarin mogelijk glasdeeltjes van de zonnepanelen zijn terechtgekomen is vastgesteld: het gaat om het industrieterrein zelf en de Vloeiende van de Bloemenlaan tot de Heiakker.

Mensen die binnen de perimeter wonen, zullen mogelijk glasdeeltjes in hun tuin vinden. dat is niet schadelijk bij aanraking, grotere delen mogen gewoon bij het restafval.

Mensen met een moestuin raden we aan de groenten extra te controleren en te spoelen voor consumptie. Ook speeltuigen en dergelijke kijk je best even na.

Rookontwikkeling niet schadelijk

Er was vanmorgen erg veel rookontwikkeling, maar het gaat niet om een schadelijk product, er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid. De rest van de dag wordt er op het getroffen terrein nog nageblust. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!