De Rode Ridder viert 60ste verjaardag tijdens Kasteelfeesten

Het is nog eventjes wachten op de Ekerse Kasteelfeesten. Ze vinden immers plaats op 21 september. Maar dit nieuwtje wilden we jullie niet onthouden: niemand minder dan Johan, De Rode Ridder, koos onze Kasteelfeesten als het decor voor zijn 60ste verjaardagsfeest!

Verjaardagsfeest tijdens Kasteelfeesten

Op zaterdag 21 september toveren we het Veltwijckpark opnieuw om tot middeleeuws dorp met ridders, jonkvrouwen en dit jaar ook De Rode Ridder! Deze blonde stripheld viert zijn 60ste verjaardag in Ekeren.

De Kasteelfeesten vinden naar goede gewoonte plaats in het Veltwijckpark. Tussen 13 en 20 uur kan je op een interactieve manier kennismaken met vervlogen ambachten, vaardigheden, spelen en gebruiken. Er is opnieuw een riddertornooi met echte ridders te paard en een speciale gast, de jarige Rode Ridder.

Naar aanleiding van de verjaardag van De Rode Ridder loopt er in september een tentoonstelling in bibliotheek Driehoek. 

De Rode Ridder en Ekeren

De Rode Ridder heeft enkele linken met ons district. Zo woont de weduwe van striptekenaar Karel Biddeloo in Ekeren. De vrouw zelf kleurde de tekeningen in. Peke, een Ekerse kunstenaar, maakte een beeld van Biddeloo dat in Wuustwezel te bezichtigen is. Ekerenaar Karel Verschuere was dan weer één van de belangrijkste medewerkers van Willy Vandersteen in de jaren '50-'60. en 60 Ook hij werkte mee aan verhalen van De Rode Ridder. 

Op 60 jaar tijd zijn er 262 strips van de Rode Ridder verschenen. Naar aanleiding van de verjaardag brengt de uitgeverij 36 verhalen van de Rode Ridder opnieuw uit, gebundeld in zes boeken.

Meer informatie

Hou deze nieuwspagina in 't oog voor het volledige programma.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!