Er komen rijbaankussens in Kattenberg Google Streetview

Een veiligere Kattenberg

Metingen hebben uitgewezen dat er in Kattenberg te snel wordt gereden. De stad zal daarom 4 betonnen rijbaankussens aanleggen in de straat. De werken starten op 19 februari en lopen tot en met 21 maart 2018.

Hogere snelheden zorgen voor meer en zwaardere ongevallen. Bij een aanrijding met een wagen die 50 km/u rijdt, heeft een zachte weggebruiker slechts 15% kans dit te overleven. Rijdt de wagen maar 30 km/u, stijgt die overlevingskans meteen naar 90%. Snelheidsremmers moeten ervoor zorgen dat er niet sneller wordt gereden zeker in de buurt van schoolpoorten.

Rijbaankussens

Er komen rijbaankussens ter hoogte van huisnummers 71, 79, 108 en 138. Dit is steeds ter hoogte van de asverschuivingen/versmallingen die er nu reeds zijn. Er gaan dan ook geen parkeerplaatsen verloren.

Fasering

Er wordt gewerkt in 3 fasen:

  • fase 1 van 19 februari tot en met 28 februari, ter hoogte van huisnummer 138
  • fase 2 van 5 maart tot en met 18 maart, ter hoogte van huisnummer 108
  • fase 3 van 19 maart tot en met 28 maart, ter hoogte van huisnummers 71 en 79

Omleiding

De Kattenberg wordt onderbroken op de locatie waar het rijbaankussen wordt aangebracht. Die locatie wisselt per fase (zie plan omleiding). Tot aan de werfzone is Kattenberg dubbelrichting zowel vanuit Schoonbroek als vanuit Schutstraat.

Er is een omleiding voorzien via Molenstraat, Kloosterstraat, Driehoekstraat, Boerendijk, Bilderdijkstraat, Schoonbroek, Oorderseweg, Schutstraat.

De werken worden even onderbroken zodat de carnavalstoet op zaterdag 3 maart door Kattenberg kan rijden.

Meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333 of via info@stad.antwerpen.be.

Omleiding district Ekeren
Omleiding tijdens de werken (groene lijn). Kattenberg is onderbroken (rode lijnen per fase) tijdens de werken.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!