Ekerse cultuurprijzen

Het district Ekeren wil cultuurprijzen uitreiken met als doel het culturele leven in Ekeren aan te moedigen, te promoten en te waarderen. De tweejaarlijkse cultuurprijzen zetten mensen in de bloemetjes die iets bijzonders deden voor cultuur in Ekeren en die initiatieven namen om mensen bij elkaar te brengen. 

De cultuurprijs heeft betrekking op een culturele activiteit of een culturele verdienste, in de meest brede zin van het woord, die opgemerkt werd in de voorbije twee kalenderjaren voorafgaand aan het jaar waarin de prijs wordt toegekend. 

Drie akers, drie prijzen

Het Ekerse wapenschild heeft 3 akers, we onderscheiden dus drie categorieën: carrièreprijs, blikvanger en beloftevol talent.

Met een carrièreprijs bekroont het district een persoon die omwille van zijn/haar jarenlange inzet en engagement op cultureel vlak een verschil maakt voor Ekeren. Met een blikvanger wordt een persoon of een vereniging gelauwerd die een bijzondere prestatie leverde die zichzelf of Ekeren op een positieve wijze cultureel in de kijker plaatste. Ook wordt een beloftevol talent gewaardeerd o.w.v. de culturele kwaliteiten of talenten die hij of zij in zich heeft.

​Oproep onder de Ekerenaars

Het district doet tweejaarlijks een brede oproep aan de inwoners en verenigingen om nominaties in te dienen. Elke inwoner van Ekeren en iedere vereniging die haar werking heeft in Ekeren, kan kandidaten voordragen. 

Nomineren doe je voor 1 maart 2018. De viering zelf vindt plaats op 16 mei 2018 om 20 uur in de trouwzaal van Kasteel Veltwijck. 

Reglement

Uiteraard moeten genomineerden aan een aantal voorwaarden voldoen. Dat en nog meer informatie over de Ekerse cultuurprijzen vind je in het reglement onderaan.

Meer info

Cultuurantenne Ekeren
252 cc 
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
cultuurantenne.ekeren@stad.antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!