Hou het proper aan de glasbol

Glas kan u gratis naar een glasbol, sorteerstraatje of containerpark brengen.

Enkele aandachtspunten en tips

  • Bied uw glas correct aan: wit bij wit, groen bij groen.
  • Laat geen ander afval achter in de buurt van de glasbol. Dat maakt het werk bij lediging van de glasbol makkelijker en zorgt voor een properder straatbeeld.
  • Sluikstorten is strafbaar en u riskeert een geldboete tot 350 euro.
  • WEL in de glasbol: glazen flessen, bokalen en flacons.
  • NIET in de glasbol: hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten), porselein en aardewerk, stenen flessen en kruiken, opaalglas en kristal, vlak glas zoals ruiten en spiegels.
6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Joeri Van den Branden

controleer dan maar eens op het verdraagzaamheidsstraat vlakbij lange leemstraat daar staat bijna altijd afval rond de glascontainer en de vuilbakken zijn hier ook altijd boordevol en worden amper leeg gemaakt ik vraag me dus af wanneer gaat de stad daar eens serieus iets aan doen ?

Jouw avatar
Tom Verlinden

Het blijft herhalen, maar zolang de producenten van verpakkingen blijven produceren ipv te sensibiliseren, word je doodgegooid met verpakkingen in gelijk welke vorm, materiaal etc... Staatsgeld op glas zou al een hele verbetering zijn, maar blijkbaar vinden de dames en heren politici, in samenwerken met, jawel, de bedrijven, dit geen goed idee. Wederom: afval is big business. Met meer en hogere boetes ga je het probleem niet oplossen. Sensibilisering en aanpassing van het productieproces (betere verpakkingen, degelijke écht ecologische/duurzame verpakkingen) bij de producent tot en met de eindgebruiker (statiegeld op verpakkingen, zou dat wat zijn?)zou al een hele verbetering inhouden. Maar zolang er geld word verdient met de productie van onnodig veel (niet echt ecologisch vriendelijk) verpakkingsmateriaal (om er maar ééntje te noemen), gaan we hier niets verder mee komen.

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Joeri, bedankt voor uw feedback. De actie wordt in het najaar herhaald op andere locaties en we nemen deze als suggestie mee. We geven ook uw melding van de overvolle vuilbakken door.

Jouw avatar
Bruno Van Overloop

jan denucestraat constant sluikstort rond de sorteerstraatjes,je mag zoveel camera's zetten als je wil,het lost niks op als je de beelden niet 24/24 bekijkt

Jouw avatar
NUYTTENS JEAN-PAUL

Dat er glascontainers in het straatbeeld staan waar met gratis glas naar toe kan brengen is alleen maar goed te keuren, maar dan moeten ze ook correct gebruikt worden. Een ZEER slecht voorbeeld hiervan is de glascontainer op de Ter Heydenlaan ter hoogte van de bowling, dit is soms een schande van wat er allemaal gedeponeerd wordt dat er helemaal niet thuis hoort. Nu hangt er een sticker op deze glascontainer ziet u, wel ik hoop dat hij u ziet, maar hoe???? Hopelijk komt hier op korte termijn verbetering in !!!!!!

Jouw avatar
Walter Van den Eynde

Het zou al helpen als de glascontainers regelmatig GEREINIGD werden :-/ Een vuile glasbak motiveert niet om de omgeving ervan proper te houden. Ook een tip : mensen brengen hun glas niet in de hand, maar gewoonlijk in een plastic zakje (of als het grote hoeveelheden zijn in een doos). Daarom zou het wenselijk zijn dat daar ook van af geraken, één of ander vuilbakje.