Minder Afval Magazine 2019

Minder Afval Magazine 2019 valt in uw brievenbus


Vanaf midden november valt het nieuwe Minder Afval Magazine in alle Antwerpse brievenbussen. Het magazine bevat, net zoals vorig jaar, niet alleen de nieuwe ophaalkalender maar ook alle voor 2019 nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden. 

De stad verdeelt vanaf midden november het ‘Minder Afval Magazine’ in Antwerpen. Het is een handig magazine om bij te houden want het bevat niet alleen de ophaalkalender voor 2019. Het staat ook vol van sorteerinformatie, goede voorbeelden, informatie over afvalophaling  en de containerparken, recyclagetips,…

Afvalvermindering

Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. In het magazine staan veel handige tips om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer u gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor uw boodschappen. Elke kleine daad zorgt samen voor een groot resultaat.

Praktisch

  • Vanaf midden november tot midden december wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten.  
  • Elk district heeft z’n eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen.
  • In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier,…) ontvangen de bewoners een  ‘Minder Afval Magazine’, zonder kalender. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken en hebben dus geen kalender nodig.
  • U kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.antwerpen.be/ophaalkalender of u kan de Recycle!-app downloaden voor op uw smartphone. Vanaf 1 januari staat de kalender 2019 online.

Lees meer op Minder Afval.

 

16 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
FrankWouters1

de minder verpakkingkalender komt er aan!...tips van hoe je goederen aan te kopen en bij welke leverancier je daarvoor terecht kan.

Jouw avatar
SandraDeLandsheer

Gisteren de minder afvalkalender voor 2018 gekregen. Proficiat aan de makers zeer nuttige info overzichtelijk en in begrijpbare taal... top !

Jouw avatar
paul.vandeweyer@stad.antwerpen.be

Op de vernoemde pagina vind ik voor het adres van Den Bell nog de ophaalkalender van 2017 terug. Vanaf wanneer is de ophaalkalender 2018 digitaal beschikbaar?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Paul, om verwarring te voorkomen, zal de digitale versie van 2018 pas vanaf 1 januari 2018 beschikbaar zijn.

Jouw avatar
apotheek@proost

Vandaag de nieuwe ophaalkalender ontvangen , hoe ver staat het met de plannen voor sorteerstraten in de tentoonstellingswijk m.n in de VOLHARDINGSTRAAT ?Gaat de heraanleg van deze straat er komen in 2018?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Ingrid, door de heraanleg van Volhardingsstraat zijn de werken aan de sorteerstraatjes uitgesteld. De aanleg zal parallel lopen met de werken.

Jouw avatar
LUCLIPTONIO69

Vandaag 27/11 nog steeds geen ophaalkalender ontvangen voor de Breughelstraat.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Luc, de verdeling loopt nog tot half december, u mag hem dus nog verwachten.

Jouw avatar
WernerB

heb ik nog niet in mijn brievenbus gekregen regio deurne noord

Jouw avatar
MoradAchergui

komen er ook sorteerstraatjes in de Arthur Mathysslaan

Jouw avatar
alfonsleemans

Beste mensen, Borgerhout Berchemlei - nrs 2 tot 36 - oneven 1 tot 115 : kalender 5. En de andere huisnummers dan ? Of zie ergens over ?

Jouw avatar
alfonsleemans

Beste mensen, We mochten vandaag onze A kaart ophalen en laten activeren in Sportlokaal Luisbekelaar. Was wel een chaos, is werkelijk in't 100 gelopen. Krijgen we een nieuw betere kans ?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Morad, in de Arthur Mathyslaan zal het afval in 2019 nog gewoon worden opgehaald. Uw ophaling is telkens op maandag. U mag uw huisvuil aanbieden tussen zondagavond 20u en maandagochtend 7u.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Werner, u kan uw ophaalkalender ook online bekijken of downloaden via www.antwerpen.be/ophaalkalender. Heeft u toch liever een papieren versie, dan kan u er eentje ophalen in het stadsloket.

Jouw avatar
schaekels

waar blijven bewoners van Alfred Oststraat/Borgerhout met hun afval ? Magazine ontvangen met kalender, dus geen sorteerstraat gebruiken ?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Viviane, bewoners van de Alfred Oststraat in Borgerhout krijgen nog wekelijks een huisvuilophaling. Jullie mogen uiteraard gebruik maken van de sorteerstraten, maar dit is niet verplicht.