Vuilniswagen

Nieuw magazine ‘Minder Afval Kalender’ valt in uw brievenbus


Vanaf begin november valt de nieuwe ophaalkalender in alle Antwerpse brievenbussen. De gekende kalender werd uitgebreid tot een magazine dat voor 2018 ook nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden, bevat. 

De stad verdeelt vanaf begin november de ‘Minder Afval Kalender’ in Antwerpen. Het is een handig magazine om bij te houden want het bevat niet alleen de ophaalkalender voor 2018. Het staat ook vol van sorteerinformatie, goede voorbeelden, informatie over afvalophaling  en de containerparken, recyclagetips,…

Afvalvermindering

Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. In het magazine staan veel handige tips om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer u gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor uw boodschappen. Elke kleine daad zorgt samen voor een groot resultaat.

Praktisch

  • Vanaf begin november tot midden december wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten.  
  • Elk district heeft z’n eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen.
  • In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier,…) ontvangen de bewoners een  ‘Minder Afval Magazine’, zonder kalender. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken en hebben dus geen kalender nodig.
  • U kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.antwerpen.be/ophaalkalender of u kan de Recycle!-app downloaden voor op uw smartphone.

Lees meer op Minder Afval.

 

8 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
FrankWouters1

de minder verpakkingkalender komt er aan!...tips van hoe je goederen aan te kopen en bij welke leverancier je daarvoor terecht kan.

Jouw avatar
SandraDeLandsheer

Gisteren de minder afvalkalender voor 2018 gekregen. Proficiat aan de makers zeer nuttige info overzichtelijk en in begrijpbare taal... top !

Jouw avatar
paul.vandeweyer@stad.antwerpen.be

Op de vernoemde pagina vind ik voor het adres van Den Bell nog de ophaalkalender van 2017 terug. Vanaf wanneer is de ophaalkalender 2018 digitaal beschikbaar?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Paul, om verwarring te voorkomen, zal de digitale versie van 2018 pas vanaf 1 januari 2018 beschikbaar zijn.

Jouw avatar
apotheek@proost

Vandaag de nieuwe ophaalkalender ontvangen , hoe ver staat het met de plannen voor sorteerstraten in de tentoonstellingswijk m.n in de VOLHARDINGSTRAAT ?Gaat de heraanleg van deze straat er komen in 2018?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Ingrid, door de heraanleg van Volhardingsstraat zijn de werken aan de sorteerstraatjes uitgesteld. De aanleg zal parallel lopen met de werken.

Jouw avatar
LUCLIPTONIO69

Vandaag 27/11 nog steeds geen ophaalkalender ontvangen voor de Breughelstraat.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Luc, de verdeling loopt nog tot half december, u mag hem dus nog verwachten.