Welkom!

Antwerpen.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies verzamelt en analyseert Antwerpen.be informatie over uw bezoek. Genieten van een optimale A-ervaring? Bevestig met alle cookies toestaan. Stel voorkeuren in en bepaal welke informatie u met Antwerpen deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien u de cookies ervan aanvaardt. Antwerpen.be bewaart cookievoorkeuren. U kan ze aanpassen via cookies beheren. Meer weten? Raadpleeg onze Cookieverklaring. Antwerpen.be waardeert uw vertrouwen en wenst u een verrijkende surfervaring toe!

Jonathan Ramael
Verschillende mensen zitten aan een tafel in een café.

Op café of restaurant gaan? Hou het veilig met deze maatregelen

Dankzij een versoepeling van de coronamaatregelen mogen horecazaken weer openen. Zaakvoerders en klanten moeten wel enkele maatregelen respecteren, zoals het sluitingsuur van 1 uur. Zo kan je fijn en veilig op restaurant of café gaan.

Respecteer als klant deze maatregelen:

  • Ga alleen van tafel om naar het toilet te gaan of om de zaak te verlaten. Iets eten of drinken moet je zittend aan tafel doen. Aan de toog bestellen en betalen kan je enkel doen in eenmanszaken. 
  • Ga met maximaal 10 personen aan 1 tafel zitten.
  • Duid een contactpersoon aan die jou kan verwittigen bij een eventuele besmetting.
  • Betaal bij voorkeur elektronisch.
  • Was regelmatig je handen.
  • Rook enkel op een zitplaats buiten op het terras.
  • Hou rekening met het sluitingsuur van 1 uur 's nachts.

Zaakvoerders moeten rekening houden met deze maatregelen:

  • Werk zoveel mogelijk met reserveringen.
  • Respecteer alle hygiënemaatregelen.
  • Personeel in de zaal draagt mondmaskers.
  • Het personeel in de keuken draagt mondmaskers als de afstand van 1,5 meter niet kan worden gerespecteerd.
  • Enkel zittend consumeren is toegestaan.
  • Respecteer het sluitingsuur van 1 uur ‘s nachts en start vanaf 24 uur met afronden. Ook de terrassen mogen niet meer gebruikt worden vanaf 1 uur ‘s nachts.
  • Alle terrasmeubilair moet bij sluiting van de horecazaak veilig worden vastgemaakt. Bij stormweer moet het terrasmeubilair verwijderd worden van het openbaar domein. Tussen sluitings- en openingsuur moet het terrasmeubilair verwijderd/onbruikbaar worden gemaakt.
  • Plaats alle tafels minstens op 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij de tafels worden gescheiden door een plexiwand of een gelijkwaardig alternatief van minimum 1,8 meter hoog.
  • Maximaal 10 personen per tafel.
  • Plaats buiten uw zaak geen grote objecten zoals sandwichborden die de voetgangersstroom kunnen belemmeren.
  • Plaats voldoende afvalbakken en zet ze zo dicht mogelijk bij uw eigen gevel.
  • Duid een contactpersoon aan, zodat klanten en personeelsleden een mogelijke besmetting met het coronavirus kunnen melden om contact tracing te vergemakkelijken.

Meer info

Zaakvoerders vinden meer informatie en ondersteuning op ondernemeninantwerpen.be/corona.