100 jaar Groote Oorlog Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders

Tentoonstelling 100 jaar Groote Oorlog Ekeren en Andernach tijdens WOI

In november 2017 herdenkt het district Ekeren de Eerste Wereldoorlog. Naast een grote tentoonstelling worden er allerlei activiteiten georganiseerd om de sfeer van 1914-1918 te schetsen.

Voor België leek de Eerste Wereldoorlog aanvankelijk veraf, maar ook vanuit Ekeren vertrokken in 1914 heel wat vrijwilligers om hun land te dienen en veranderde het straatbeeld in deze regio drastisch. Via Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, Documentatiecentrum Mariaburg, Het Geheugencollectief en enkele lokale erfgoedfanaten verzamelden we verhalen, anekdotes, foto’s en voorwerpen uit deze periode.

Samen met Andernach

In samenwerking met onze Duitse zusterstad Andernach organiseren we een expo in kasteel Hof De Bist met persoonlijke getuigenissen. Over het versterken van de frontlinies en de burgerwacht, over vluchtelingen die naar Nederland trokken en de deportaties, over smokkel, spionage en Ekerenaars aan het front, en over nog zoveel meer. Je krijgt het verhaal vanuit het standpunt van Ekeren en dat van Andernach.

praktische info tentoonstelling
Expo | Ekeren en Andernach tijdens de Eerste Wereldoorlog
vr 10/11 tot za 9/12
van di tot za van 14 tot 17 uur
Kasteel Hof De Bist
gratis

Openingsreceptie

Tijdens ‘Okkupationsgebiet’ schetsen we de sfeer van de oorlogsjaren en transformeren we kasteel Hof De Bist tot Duits kwartier. Het orkest Chronophone brengt liedjes uit de vroege twintigste eeuw van Tino Rossi, Marlene Dietrich, Edith Piaf, … Voor en na het optreden kiest dj Bützenzeller gepaste platen uit. Maak ondertussen een rondrit met de paardentram en ontdek anekdotes over de Eerste Wereldoorlog.
Reserveer vóór 8/11 een ritje via
www.252cc.be.

praktische info openingsfeest
Duits salon met muziek en paardentram
vr 10 november
van 18 tot 1 uur
Kasteel Hof De Bist
openingsfeest | gratis (dresscode: gala jaren ’20)
paardentram | vvk: 6 euro/kassa: 8 euro 

Meer informatie

www.252cc.be
tel. 03 292 67 30

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!