Niemand minder dan Guido Belcanto op het podium tijdens Vlaanderen Feest! Tim Broddin

Vlaanderen Feest met Guido Belcanto

Op zondag 8 juli is de speeltuin van het Veltwijckpark de place to be voor Vlaanderen Feest, een parkfeest met Nederlandstalige bands en cicrus.

Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag toveren we de speeltuin van het Veltwijckpark opnieuw om tot zomerse festivalplek. Breng je vrienden mee en geniet van originele hapjes en drankjes, muziek, circus en nostalgische dansplaten!

Guido Belcanto van de partij!

Op het podium staat dit jaar niemand minder dan Guido Belcanto. Met zijn laatste album ‘Liefde en Devotie’ weet hij na meer dan dertig jaar zijn thematiek nog altijd op een verrassende manier te brengen. Het is een briljante verderzetting van een oeuvre uniek in het Vlaamse chanson!

Programma

op het podium
14 uur | MARLIJN
16 uur | BOB, FRANK EN ZUSSEN

19 uur | GUIDO BELCANTO
20 uur | DJ SAM VAN DAM

in de speeltuin
14, 15.30 en 18 uur | DE GROTE HULA SHOW
15 en 17.30 uur | MAGIC DANNY’S CRAZY SHOW

Om 14 uur starten we met Marlijn, Nederlandstalige pop met pit en een goed verhaal. Deze nieuwe band rond zangeres/actrice Marlijn Spee doet soms denken aan Radiohead, The Pineapple Thief en zelfs The Cure.  Bob, Frank en Zussen neemt een aparte plek in de Vlaamse folkwereld in maar kent internationale faam. BFZ brengt eigentijdse interpretaties van muziek uit de middeleeuwen en de renaissance en boeit door de frisheid, perfectie en professionalisme.

Ook aan de kinderen is gedacht: ringenbezweerster Wietske Vogels en meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in De Grote Hula Show. Dit grappige circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien... Niks in de handen, niks in de mouwen. Magic Danny goochelt er in zijn Crazyshow stevig op los, samen met kinderen van 4 tot 14 jaar. Hij tovert de ene glimlach na de andere. De grootste verbazing komt natuurlijk als de kinderen zelf de goocheltrucs mogen demonstreren!

Doorlopend kan je op het pop-up terras genieten van een hapje en een drankje.

Praktisch

zondag 8 juli | 14 tot 22 uur
speeltuin Veltwijckpark | Veltwijcklaan 27

Lezing | Vlaamse meesters op het wereldtoneel

Op donderdag 5 juli kan je, in het kader van de Vlaamse Feestdag, in kasteel Hof De Bist om 20 uur ook een lezing bijwonen van Peter De Wilde over de Vlaamse meesters op het wereldtoneel.

Je kan hiervoor reserveren via  cultuurantenne.ekeren@stad.antwerpen.be. Opgelet, plaatsen beperkt!

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!