Kind met Kids-ID Michel Wiegandt

Vraag op tijd uw reispas en kids-ID aan

Gaat u in de vakantie naar het buitenland? Dan heeft u mogelijk een reispas of kids-ID nodig. U kan dit aanvragen in elk stadsloket. Maak eerst een afspraak.

Reispas 

Of u een internationaal paspoort (=reispas) nodig heeft, verschilt van land tot land. Een reispas is zeven jaar geldig. Verlengen is niet mogelijk. Wacht niet te lang om een nieuwe reispas aan te vragen. Heeft u nog een oude reispas? Dan moet u deze inleveren als u een nieuwe aanvraagt.

  • Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro.
  • Meerderjarigen betalen 70 euro.
  • De aanvraagtijd kan oplopen tot drie weken.

Voortaan krijgt u een biometrisch paspoort. Daarop staan ook uw vingerafdrukken. Breng een recente kleurenpasfoto met witte achtergrond mee. U staat met gesloten mond en een neutrale gezichtsuitdrukking op de foto.

Elk stadsloket is uitgerust met een handige fotocabine waar u correcte pasfoto’s kan nemen. Zes pasfoto’s kosten 5 euro. Betalen kan met Bancontact of gepast geld. De fotocabine is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Kids-ID

De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van uw kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd. Dit document is geldig in Europa, in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Heeft uw kind al een internationaal paspoort? Dan moet het geen kids-ID hebben.

  • De kids-ID kost 6,30 euro.
  • De aanvraagtijd bedraagt 2 weken. Tijdens drukke periodes 3 à 4 weken.
  • Let op: uw kind moet aanwezig zijn bij deze aanvraag.

Maak eerst een afspraak

10 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
jef@kattendijk

Afspraak maken voor internationaal paspoort is niet een van de opties, die kan gekozen worden?

Jouw avatar
LindaLoomans1

Paspoort is altijd internationaal. Dit is een document om te reizen buiten de Europese Unie. Voor je afspraak kies je product reispas.

Jouw avatar
Walter.Dierckx

De "oude" prijs (82,5) € is nog steeds vermeld.

Jouw avatar
movlan

reispas

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Jef, u selecteert in de keuzelijst inderdaad best het product "Reispas aanvraag". Onze excuses voor de verwarring. We bekijken hoe we deze infofiche kunnen aanpassen. Bedankt voor uw feedback.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Walter, bedankt om ons hierop te wijzen. We laten het aanpassen.

Jouw avatar
Nahid.ElFakiri

In een andere infofiche wordt er vermeld dat het 10 werkdagen duurt vooraleer je reispas klaar is: https://www.antwerpen.be/nl/info/52d5052739d8a6ec798b4bb6/reispas. ik heb mijn afspraak zonet aangepast nu ik lees dat dit drie weken kan duren.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Nahid, in drukke periodes (vlak voor een vakantie) kan de wachttijd inderdaad oplopen tot 3 weken. Als je zeker wil zijn, hou je dus best rekening met een wachttijd van 3 weken.

Jouw avatar
JimmyOpdeBeeck

Komt nog eens bij dat de wachttijd voor een afspraak te maken ook al gauw oploopt tot meer dan 2 weken...

Jouw avatar
samora

Beste Ik heb nog maar recent een Kids Id aangevraagd voor mijn baby en inmiddels al in bezit. Ik ga binnenkort naar Marokko ,voldoet de Kids Id om identiteit te bewijzen of moet ik sowieso nog een aanvraag voor een paspoort doen? Alvast bedankt!