Welkom!

Antwerpen.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies verzamelt en analyseert Antwerpen.be informatie over uw bezoek. Genieten van een optimale A-ervaring? Bevestig met alle cookies toestaan. Stel voorkeuren in en bepaal welke informatie u met Antwerpen deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien u de cookies ervan aanvaardt. Antwerpen.be bewaart cookievoorkeuren. U kan ze aanpassen via cookies beheren. Meer weten? Raadpleeg onze Cookieverklaring. Antwerpen.be waardeert uw vertrouwen en wenst u een verrijkende surfervaring toe!

Zicht op de nieuwe parking met vooraan centraal een groot nieuw groenvak met een een al wat ouder boom in het midden, links en rechts fietsenrekken en verder op de achtegrond geparkeerde auto'sdistrict Ekeren

Parking en inkom park Hof De Bist vernieuwd

De parking van park Hof De Bist en de ingangen vanaf de parking waren aan vernieuwing toe. De parking kreeg een betere inrichting met meer fietsenrekken en laadinfrastructuur voor elektrische wagens. De bomen werden maximaal behouden en kregen meer plaats om gezond te blijven.

Definitief ontwerp

De nieuwe parking telt nu 91 parkeerplaatsen, dat zijn er 13 meer dan vroeger. Het aantal parkeerplaatsen voor personen met een handicap ging van 2 naar 5. Er staat nu ook een laadpaal met 2 laadplaatsen. Er werden wachtbuizen voorzien om het aantal laadpalen en laadplaatsen in de toekomst makkelijk te kunnen uitbreiden en ook om eventueel laadinfrastructuur te voorzien voor elektrische fietsen.

Er werd alles aan gedaan om zo veel mogelijk bestaande bomen te bewaren. Toch moesten er 8 gekapt worden. Maar er werden er ook 4 nieuwe gezet die nu veel meer ruimte hebben voor hun wortels zonder dat ze de parking in de toekomst zullen opstuwen.

Ook voor fietsers werden er verbeteringen gerealiseerd. Er kwam een overdekte fietsenstalling voor 20 fietsen en bijkomend nog eens 28 fietsnietjes waar telkens 2 fietsen aan vastgemaakt kunnen worden. De capacitieit om het aantal fietsen te kunnen stallen werd dus immens uitgebreid.

De inkomzone richting speeltuin werd samen met de parking vernieuwd. Dit is ook de toegang voor leveringen voor de brasserie en voor evenementen in het park of in het cultureel centrum. Het paviljoen (sommigen noemen dit de duiventoren) staat nu beter in het zicht met enkel lage beplanting rondom. Tot slot werden er maatregelen getroffen rond de bestaande monumentale eik zodat die gezond kan blijven en geen hinder meer ondervindt van extra druk op de wortels door de leveringen.

De 'kleinere' inkom voor voetgangers in het midden van de parking is nu toegankelijk vanaf de Veltwijcklaan en beter verlicht. Aan de in- en uitgang van de parking werd het fietspad op de Veltwijcklaan doorgetrokken in asfalt zodat fietsers hier niet meermaals een boordsteen moeten op- en afrijden.

Tot slot is er ook gezorgd voor maximale buffering en infiltratie van regenwater door o.a. wadi's te voorzien. Een wadi is een soort kom die wordt uitgegraven en die meestal droog staat. Enkel na regenbuien vangt de wadi extra water op zodat die ter plaatse alle tijd krijgt om in de ondergond te sijpelen. Zo helpt de nieuwe parking ook om de grondwaterstand op peil te houden.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de werken in jouw buurt?

Meer info

Contacteer het wijkoverleg Ekeren op 03 338 29 07 of via wijkoverleg.ekeren@antwerpen.be.

De nieuwe overdekte fietsenstalling met groendakdistrict Ekeren
De nieuwe overdekte fietsenstalling met groendak