Viering sportlaureaten in Hoboken

In kasteel Sorghvliedt huldigde het districtscollege gisteren de meest verdienstelijke Hobokense sporters van het afgelopen jaar. 55 sportlaureaten ontvingen een trofee en er werden 9 trofeeën voor sportverdienste uitgereikt. Er waren 23 sporttakken vertegenwoordigd. De sporters kwamen uit 32 sportclubs. Alle leeftijdsgroepen waren vertegenwoordigd: de jongste individuele laureaat was 5 en de oudste 70.

De hoofdtrofeeën zijn onderverdeeld in 5 categorieën:

Individueel Talent - Sanne Lumbeeck

​Deze BMX-ster van 9 jaar haalde de halve finale van het Europees Kampioenschap in Verona en schitterde in de Europa League.

Jeugdteam - DHW Beloftenploeg

​Deze jonge handbalsters zijn de talenten die de eerste ploeg van DHW sterker moeten maken. Ze haalden de titel van Belgisch Kampioen.

Master - Walter Packolet

​Deze ultraloper blinkt uit in wedstrijden van 42 tot 254 km in binnenland en buitenland. Zo liep hij onder meer de Marathon Des Sables in de woestijn en de ultraloop van Oman. 

Team - SASJA HC eerste ploeg

De handbalheren schitterden vorig seizoen vooral op Europees niveau, waar ze de kwartfinale van de Europabeker speelden.

Sportprestatie - Victor Campenaerts

​Deze profwielrenner is een begenadigd tijdrijder. Hij won de Belgische titel in het tijdrijden en werd Vice-Europees kampioen. Hij hoort bij de wereldtop, dat bewijzen zijn 5de plaatsen in de Vuelta en de Ronde van Polen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!