zicht op het kruispunt Moretusstraat en AntverpiastraatWim Wienen

Aanleg verkeersplateau Moretus- en Antverpiastraat

Om de verkeersveiligheid te verhogen, wordt een verkeersplateau aangelegd op het kruispunt Moretusstraat-Antverpiastraat. De aannemer start op 25 november. Dit betekent het kruispunt afgesloten is en men een omleiding moet volgen. 

De werken

Vaak zijn er weggebruikers die met onaangepaste snelheid door de Moretusstraat en de Antverpiastraat rijden. Met soms ongelukken op dit kruispunt als gevolg. Om de verkeersveiligheid aan en op dit kruispunt te verhogen wordt er een verkeersplateau aangelegd. Ook wordt het voetpad dat naast dit plateau komt te liggen, opnieuw aangelegd.

De aannemer werkt tussen 25 november tot 20 december. Hou er rekening mee dat slecht weer deze periode kan verlengen.

Hinder

Tijdens de werken is het kruispunt Antverpiastraat/Moretusstraat afgesloten. Ter hoogte van de Marneflaan, Zorgvlietstraat, Walstraat, Vinkeveldenstraat, Vinkeveldenplein en Kapelstraat zal er signalisatie geplaatst worden die aangeeft dat de Moretusstraat en de Antverpiastraat doodlopen. Uiteraard is er een omleiding. U volgt hiervoor de omleidingsborden. U vindt een kaartje met de omleiding trouwens als bijlage.

De aanleg van dit verkeersplateau betekent dat gedurende de werken de garages gelegen aan het kruispunt niet toegankelijk zijn.

Ook de buslijn 33 wordt omgeleid. De halte Vinkenveldeplein wordt tijdelijk niet bediend. Meer informatie hierover vindt u op www.delijn.be of aan de haltes.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij ‘Communicatie & Participatie Hoboken’, districtshuis Hoboken, Marneflaan 3,

tel. 03 338 30 15 of wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be

De Hobokense Werfgazet

Wenst u meer informatie over werken in Hoboken kan u zich nog steeds abonneren via deze link naar de inschrijvingspagina van De Hobokense Werfgazet

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Franciscus Vissers

Onaangepaste snelheid is één oorzaak. Maar dat er vrijwel continu te dicht bij de hoeken (soms ook op de hoek zelf) van de voetpaden van dit kruispunt wordt geparkeerd is een andere. Met slechte zichtbaarheid op het verkeer tot gevolg.