Contacteer stad Antwerpen

Zicht op OudestraatDistrict Hoboken

Asfaltering fietspad Oudestraat

Over heel Antwerpen worden fietspaden geasfalteerd. Ook in Hoboken worden er enkelen aangepakt, waaronder die van de Oudestraat.

Werken en Timing

Antwerpen is een fietsstad, en investeert daarom in comfort en veiligheid op fietspaden. De stad werkte nu een actieplan uit om de fietspaden onder haar beheer die nog niet geasfalteerd zijn, te asfalteren. Ook hoogteverschillen aan aansluitingen tussen het fietspad en de rijbaan worden daarbij weggewerkt.

Geasfalteerde fietspaden bieden niet alleen een beter fietscomfort dan fietspaden met tegels of betonstraatstenen, ze verhogen ook de veiligheid van de gebruikers. Een effen fietsoppervlak vermindert immers de kans op eenzijdige ongevallen – dat zijn ongelukken waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken zijn.

De werken verlopen in 4 fasen.

Fase 1: 1 juli - 7 juli

Asfaltering van het fietspad aan de pare zijde van de Oudestraat tussen de Dokter Coenstraat en de Walstraat. De Oudestraat is tijdelijk een enkelrichtingstraat richting de Krijgsbaan.

Fase 2: 8 juli - 12 juli

Asfaltering van het fietspad aan de onpare zijde van de Oudestraat tussen de Heidestraat en de Notelaarstraat. De Oudestraat is tijdelijk een enkelrichtingstraat richting de Krijgsbaan.

Fase 3: 5 augustus - 11 augustus

Asfaltering van het fietspad aan de pare zijde van de Oudestraat tussen de Walstraat en de Meerlenhoflaan. De Oudestraat is tijdelijk een enkelrichtingstraat richting de Antwerpsesteenweg.

Fase 4: 12 augustus - 14 augustus

Asfaltering van het fietspad aan de onpare zijde van de Oudestraat tussen de Meerlenhoflaan en de Heidestraat. De Oudestraat is tijdelijk een enkelrichtingstraat richting de Antwerpsesteenweg.

 

Meer info

Meer informatie vind je op www.hoboken.be Of je kan terecht bij ‘Communicatie en Participatie Hoboken’ op het nummer 03 338 30 16 of via mail wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be