Contacteer stad Antwerpen

Sfeerbeeld van de editie van vorig jaar. Strijkers met publiek op de achtergrondWim Hadermann

Betoverende Klanken in park Sorghvliedt: Buitengewoon Klassiek

Op drie zondagochtenden in augustus wordt park Sorghvliedt omgetoverd tot een oase van buitengewone klassieke muziek. Aan de voet van de Belvédère, worden de mooiste melodieën vertolkt door gepassioneerde artiesten onder leiding van violist en componist Kevin van Staeyen.

Zondag 11 augustus

Duo Zeitspiel: Duetten en Duellen
Scarlatti & Beyond     

Bart Rodyns en Nicolas Callot, beiden meesters op de toetsen, slaan ditmaal de handen in elkaar als Duo Zeitspiel. Samen brengen ze een wervelend programma op zowel klavecimbel als pianoforte. Gewapend met historische instrumenten, streven ze ernaar om verbindingen te leggen tussen het hedendaagse en het verleden. Hun repertoire omvat onder andere sonates van de Spaanse componist Domenico Scarlatti.

Zondag 18 augustus

I always watch your back

Ruben Appermont en Pieter Vandeveire brengen een boeiend programma dat zowel klassieke composities als jazzstandards omvat. Ruben verdiende zijn sporen als vast lid van vooraanstaande ensembles zoals Prima la Musica, Wim Mertens en Alma de Lágrimas. Pieter toonde zijn virtuositeit op zowel contrabas als viola da gamba, met optredens bij Jordy Saval, Il Gardelino en Dez Mona. Mis deze zeldzame kans niet om de contrabas en viola da gamba op meeslepende wijze te ervaren.

Zondag 25 augustus

Terra Nova Collective: Keizerlijke Klanken  

Om de Buitengewoon Klassiek-reeks af te sluiten, verenigt bassetklarinettist Vlad Weverbergh zich met Terra Nova Collective aan de voet van de Belvédère. Samen brengen ze het betoverende programma 'Keizerlijke Klanken'. Deze term verwijst naar een tijd van sociale en politieke innovatie gedurende de regeerperiodes van keizer Joseph II in Wenen en keizer Napoleon I in Parijs, aan het einde van de 18e eeuw.

 

Twee mannen met piano's op de achtergrondLieve Hellemans
Duo Zeitspiel

Meer info

Buitengewoon klassiek

  • Zondagen 11, 18 en 25 augustus 2024 om 11 uur
  • Park Sorghvliedt
  • Gratis