Voorstel voor een fiets- en voetgangersbrug over de Schelde door Team West - Over de RIng.Team West

Brugdagen: bouw mee aan de brug over de Schelde

Tijdens de ‘Brugdagen’ op 12, 15 en 19 juni kan iedereen zijn mening geven over hoe de toekomstige brug over de Schelde, het Scheldebalkon en de kaaien ter hoogte van Nieuw Zuid er zullen uitzien. 

Het is zover: we bouwen een brug voor fietsers en voetgangers over de Schelde in Antwerpen! Ingenieurs en mobiliteitsexperten zijn druk in de weer om de haalbaarheid en alle technische aspecten in kaart te brengen. Maar ook uw stem willen we horen.

Fietst u in de toekomst naar het werk over de brug of wilt u de boten op de Schelde komen uitzwaaien? Waar wilt u wachten als de brug opent? Wat met activiteiten op het Scheldebalkon en de Scheldekaaien aan Nieuw Zuid? We hebben u nodig om een antwoord te geven op deze en vele andere vragen.

Programma Brugdagen

Doorlopende tentoonstelling - Wat leverde het studiewerk rond de brug al op? Wat weten we vandaag al over het aan te leggen Scheldebalkon en de inrichting van de Scheldekaaien Nieuw Zuid? U krijgt hier alle informatie mee.

Bruggenbouwers - Tijdens de brugdagen kan u komen luisteren naar enkele bevlogen sprekers. 

 • Woensdag 12 juni:
  • 16u30 Nancy Meijsmans, AG VESPA, De Scheldekaaien Nieuw Zuid
  • 17u30 Annelies De Nijs, AgenceTer, Het Scheldebalkon
 • Zaterdag 15 juni:
  • 14u30 Maarten Moers, Omgeving, De Scheldebrug
 • Woensdag 19 juni:
  • 16u30 Nancy Meijsmans, AG VESPA, De Scheldekaaien Nieuw Zuid
  • 18u00 Alexander D’Hooghe, Intendant Over de Ring

Wat wilt u graag doen op de Scheldebrug, het Scheldebalkon en de Scheldekaaien? -  Zo snel mogelijk de Schelde oversteken of rustig naar de boten kunnen kijken? Gezellig komen picknicken of toch liever op café? Rustig gaan wandelen, gaan spelen met de kinderen of gezellig naar de markt gaan? We zijn benieuwd naar uw ideeën!

Waar moet ik zijn?

 • Woensdag 12 juni - 16.00 tot 19.00 uur - D’Herbouvillekaai 11, 2020 Antwerpen (Districtshuis Agentschap Wegen en Verkeer)
 • Zaterdag 15 juni - 14.00 tot 17.00 uur - Beatrijslaan 100, 2050 Antwerpen (Opvangcentrum Rode Kruis)
 • Woensdag 19 juni - 16.00 tot 19.00 uur - D’Herbouvillekaai 11, 2020 Antwerpen, (Districtshuis Agentschap Wegen en Verkeer)

Meer informatie over dit project

Op www.scheldebrug.be kan u meer informatie vinden over dit project en de drie onderdelen: de Scheldebrug, het Scheldebalkon - een nieuwe uitkijkplek over de rivier in het zuiden van de stad - en de Scheldekaaien Nieuw Zuid.

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Marcel Eeckhout

Eindelijk een brug ! Als bruggenbouwer voor de toekomst ! Nu nog ééntje voor de 'electrische' wagen? Elke grootstad die zichzelf respecteert heeft bruggen over het water. Wat een gemiste kans voor de Oosterweel verbinding. Wat had de 'Lange Wapper' mooi geweest als symbool voor verbondenheid en elegantie. Nee, men kruipt liever onder de grond. Met alle kritikasters en het zogeheten 'fijn stof'. Tegen dat ooit de brug er zou zijn zijn er al lang geen fossiele energiebronnen meer voor wagens. Wat een gemiste kans !!

Jouw avatar
Pieter Van Laecke

Alle respect voor jouw mening Marcel, maar de Lange Wapper was wel geen brug over de Schelde (maar over het Eilandje). Nu komt er wel een échte brug over de Schelde aan de Kennedytunnel (voor fietsers en voetgangers) en je bent van harte welkom op de brugdagen! Vanaf 12 juni kan je ook online je mening kwijt op www.scheldebrug.be