Welkom!

Antwerpen.be maakt gebruik van cookies. Aan de hand van die cookies verzamelt en analyseert Antwerpen.be informatie over uw bezoek. Genieten van een optimale A-ervaring? Bevestig met alle cookies toestaan. Stel voorkeuren in en bepaal welke informatie u met Antwerpen deelt. Houd er rekening mee dat bepaalde media enkel beschikbaar zijn indien u de cookies ervan aanvaardt. Antwerpen.be bewaart cookievoorkeuren. U kan ze aanpassen via cookies beheren. Meer weten? Raadpleeg onze Cookieverklaring. Antwerpen.be waardeert uw vertrouwen en wenst u een verrijkende surfervaring toe!

Monique prepareert een broodjePieter De Wilde

Dagverse broodjes en een uitgebreid assortiment bij broodjeszaak Bagatelle

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. De broers en garagisten van Milano Worx kozen voor broodjeszaak Bagatelle omwille van de kwaliteit en het heerlijke broodje met scampi erin.

Mensen verpozen op het terras
Pieter De Wilde1|22
Vier baguettes op een mand
Pieter De Wilde1|22
Monique lacht
Pieter De Wilde1|22
Koude schotels en chocomousse
Pieter De Wilde1|22
Monique maakt een broodje aan haar toog
Pieter De Wilde1|22
Snoepjes van Red Band
Pieter De Wilde1|22
Twee mannen keuvelen op het terras
Pieter De Wilde1|22
Vrouw op het terras, foto genomen tussen de planten
Pieter De Wilde1|22
Broodjesmenu en plant
Pieter De Wilde1|22
Monique wordt bediend op het terras
Pieter De Wilde1|22
Planten aan de plafond
Pieter De Wilde1|22
Vrouwenhanden die een broodje maken
Pieter De Wilde1|22
Een vol terras
Pieter De Wilde1|22
Monique maakt een koffie
Pieter De Wilde1|22
Een vrouw op een terrasstoel
Pieter De Wilde1|22
Terrasbezoekers
Pieter De Wilde1|22
Tasje thee
Pieter De Wilde1|22
Spaghetti bolognaise
Pieter De Wilde1|22
Monique op haar terras
Pieter De Wilde1|22
Een tas soep met broodkruimels
Pieter De Wilde1|22
Vol terras van achter een plant gefotografeerd
Pieter De Wilde1|22
Leeg terras in de zon
Pieter De Wilde1|22

“Onze broodjeszaak is stilletjes aan gegroeid tot wat ze nu is, met een team van 9 mensen”

Monique De Roeck (53): “In 1997 ben ik gestart met broodjeszaak Bagatelle. Onze zaak bestaat dus al 27 jaar. Ik werkte op dat ogenblik ver van huis als gerant in winkels in Lier en Wijnegem. Op een gegeven moment stond dit pand, dat al een broodjeszaak was, op overname. Hoogzwanger was van mijn dochter leek me dit de perfecte opportuniteit om dichtbij huis te werken en mijn kind af en toe mee te brengen naar het werk, wat achteraf geen evidente was. Door de jaren heen is de zaak stilletjes aan gegroeid. Eerst stond ik hier alleen, daarna met enkele medewerkers, later ook met studenten tot een team van 9 enthousiaste collega’s de dag van vandaag. Het is een fijne job, erg afwisselend. Werk dat niet snel gaat vervelen want geen enkele dag is dezelfde. Als geboren en getogen Hobokenaar ken ik ondertussen de klanten en de buurt door en door.”

“We staat garant voor kwaliteit en versheid”

“Onze zaak staat garant voor kwaliteit. Als we twijfelen over de versheid, verkopen we het product niet meer. Het gamma is uitgebreid gaande van ovenverse broodjes, warm belegde broodjes, vers gemaakte koude schotels, burgers, desserten, pasta en eigenbereide soepen. Ons degelijk opgeleid Bagatelle Team staat in voor een vlotte bediening en levering.

80 procent van wat we aanbieden maken we zelf. Wij beginnen ’s morgens met onze basis om de bestellingen te maken. Vervolgens zetten we de winkel klaar. Dagverse artikelen worden klaargemaakt: broodjes, koude schotels, soepen. Dan beginnen we aan de bestellingen voor bedrijven en particulieren om tijdens de middagspits de  klanten in de zaak te bedienen. Na de middag doen we boodschappen en plaats ik bestellingen voor de volgende dagen. Met de collega’s bespreken we dan de bestellingen voor de dag nadien zodat ze weten wat hen te wachten staat.”

Een feest met broodjesmaaltijd? Dat kan!

“Wij verzorgen ook vergaderingen en feesten waarbij we eerst peilen naar de behoeftes van de klant en bekijken hoe we dit in ons concept kunnen inpassen. Er zijn verschillende mogelijkheden: van klein belegde broodjes, half of gesloten broodjes tot desserten en een klein buffet.”

“De ‘Rosbief garni’ is een topper”

“We hebben ook een mooie suggestielijst met speciale broodjes. Zo raad ik de ‘Rosbief garni’ aan met rucola, tomaat, augurk, rosbief en tartaar. Een heel fris broodje. Of een ‘specialleke’: dat is een smos kaas en hesp met daarop een spiegeleitje. Van de warme broodjes schuif ik het broodje kaaskroket en fishstick naar voor.”

Op het terras is het aangenaam verpozen

“Ik wil ook graag ons terras in de kijker zetten. We hebben dit verfraaid tot een fijn plekje om in het zonnetje een broodje te eten of gewoon een koffie of frisdrank te nuttigen. We hebben ook een uitgebreid assortiment aan verse thees. Je kan hier aangenaam genieten op de hoek van de Steynstraat en de Lageweg. Weinig tijd? Bestel en betaal online en haal snel je broodje(s) af bij ons.”

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

“Ik kies voor aannemingen Van den Bosch. Zij helpen me regelmatig uit de nood bij problemen en met verbouwingswerken.”

Meer info

Bagatelle Hoboken
Steynstraat 35
tel. 03 825 47 44
info@bagatellebroodjes.be
www.bagatellebroodjes.be

Open

  • Op weekdagen van 8 tot 18 uur
  • Op zaterdag van 10 tot 15 uur