Contacteer stad Antwerpen

Spoorwegovergang Cockerillplaats/KapelstraatGoogle

Fase 4 werken Cockerillplaats start op 31 mei

Momenteel rondt de aannemer fase 3 af van de werken aan de Cockerillplaats. Op 31 mei start fase 4, waarbij de overweg, de Lumbeeckstraat en de Jozef Leemanslaan terug worden vrijgegeven. In dit artikel geven we u praktische info over deze heraanleg en de mogelijke hinder.

De eerste 3 fases zijn ondertussen gepasseerd, waarbij de volgende fase loopt vanaf 31 mei. In deze fase werkt de aannemer aan het kruispunt Kapelstraat - Edmond Cretsstraat, de Cockerillplaats tot aan de Louisalei en het kruispunt Cockerillplaats - Emiel de HarvenstraatTijdens fase 5 wordt vervolgens de Kapelstraat vrijgegeven en wordt de Cockerillplaats afgewerkt.

Op 15 juli begint het bouwverlof er zal er dus niet gewerkt worden. Vanaf 5 augustus worden de werken terug hervat. Over fase 5 informeren we je later. Deze info zal je ook kunnen vinden op onze website www.hoboken.be bij de nieuwsberichten. 

Hou er rekening mee dat deze timing kan wijzigen door weersomstandigheden of onverwachte ontwikkelingen.  

Hinder voor voetgangers en fietsers

In de werfzone voorziet de aannemer een corridor voor voetgangers. Deze kan verschuiven naarmate de werken vorderen. 

Het fietspad langs de spoorweg is tijdens deze fase terug beschikbaar 

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

De omleiding van de Antwerpsesteenweg richting Moretusburg loopt langs de Oudestraat, de Broydenborglaan, de Krijgsbaan en de Jozef Leemanslaan. Vanwege werken aan de Karel du Boislaan is de overweg ter hoogte van deze straat afgesloten. Het is dus aan te raden om deze omleiding te volgen. 

Openbaar vervoer De Lijn

De werken aan de Cockerillplaats en de overweg brengen de nodige omleidingen met zich mee. Ook de bussen van de Lijn hebben een ander traject. Om verwarring te vermijden vindt u onderaan een overzicht van de routes die bus 13, bus 14, bus 33, bus 140 en bus 141 volgen tot en met 12 juli 2024 (datum onder voorbehoud).

Werfzone fase 4 werken CockerillplaatsGoogle Maps
Werfzone fase 4 werken Cockerillplaats