Film straatinterviews over Kiosk- en Lelieplaats

Dinsdag 21 augustus bent u welkom op een gratis filmvertoning rond Hobokenaars die tijdens straatinterviews hun mening geven over een toekomstige heraanleg van de Kiosk- en Lelieplaats. Hoe willen zij dat het plein eruit gaat zien? Meer groen, minder/meer parkeerplaatsen, meer ruimte voor terrassen, buurtwinkels... Het resultaat is een bonte verzameling van toffe ideeën.

In mei 2017 werd er op de Kioskplaats een houten Kiosk gezet. Dit in functie van een toekomstige heraanleg. Het bestuur wilde te weten komen wat de Hobokenaar verlangde op dit plein pal in het centrum van Hoboken. 

Het bureau Common Ground kreeg de opdracht om gedurende een jaar een aantal activiteiten uit te werken op de Kioskplaats zoals het plaatsen van houten zitmeubilair of het inpakken van het gebouw van De Lijn met gouden folie waarop een gedicht stond over Hoboken. Ook werd er een pecha kucha (diavoorstelling met sprekers die to the point hun visie vertellen) georganiseerd. 

Daarnaast werd er doorheen het jaar op verschillende tijdstippen gefilmd om te weten te komen hoe de Hobokenaars de Kiosk- en Lelieplaats gebruiken. Hiervoor zijn verschillende Hobokenaars en gebruikers van het plein gefilmd. Dinsdag 21 augustus kan u hiervan het resultaat komen bekijken op groot scherm. Het werd een fijne reportage met uiteenlopende meningen. Zeker de moeite waard om eens te komen bekijken.

Meer info

Filmvertoning straatinterviews Kiosk- en Lelieplaats
dinsdag 21 augustus om 20.30 uur
Kiosk op Kioskplaats
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!