Beeld Gravenhof District Hoboken

Heraanleg park Gravenhof

In het kader van het Masterplan Hoboken start een aannemer vanaf 27 november 2017 met de heraanleg van het park Gravenhof. 

Vanaf 27 november start een aannemer om park Gravenhof heraan te leggen.

Nieuwe paden

Na de renovatie van kasteel Gravenhof wordt nu ook het park aangepakt. Nieuwe paden zorgen ervoor dat het er aangenamer wandelen wordt. Deze anders aangelegde paden maken het makkelijker voor voetgangers om het park te doorkruisen. Zo worden ook de toegangen tot het park verlegd. De paden en het park zullen ook optimaal verlicht worden. In een latere fase komt de verlichting van het kasteel aan bod in het kader van het lichtplan. 

Echt parkgevoel

De open grasvelden maken dat het aangenaam verpozen is, maar er is ook plaats  voor recreatie. Zowel picknickers, zonnekloppers, mensen die willen ontspannen, spelende kinderen... Iedereen heeft zijn plekje in het park. Tegen de achtergevels van de huizen plant men sierstruiken die 3 tot 4 meter hoog kunnen worden. Die struiken camoufleren de muren en zorgen zo voor een heus parkgevoel.

Timing

De werken zullen enkele maanden duren. Volgens de planning wordt er gewerkt van 28 november tot half februari-begin maart 2018. Naargelang de weersomstandigheden kan de einddatum immers verschuiven.

Voor de heraanleg van park Gravenhof trekt het district Hoboken 230 000 euro uit. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!