Lichtspektakel aan Belvedère

Het Belvedère-paviljoen op de heuvel in park Sorghvliedt is volledig gerenoveerd. Op zaterdag 2 september wordt het gebouw feestelijk ingehuldigd met een lichtspektakel. 

Architecten Rosemarijn Bormans en Thomas Feyen zijn nu al trots op hun werk. Rosemarijn Bormans: “Het paviljoen was in slechte staat. Het regende binnen en duiven hadden er hun thuis van gemaakt. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk originele elementen te behouden, maar dat lukte niet altijd. De koepel en het gebogen plafond werden wel gereconstrueerd. Dat is een puur staaltje vakmanschap.”

“Het paviljoen kan alles worden”, vult Thomas Feyen aan. “Een vertelhoekje, een tentoonstellingsruimte,
een ceremoniezaal, ... Uit een bevraging is gebleken dat de Hobokenaren veel ideeën hebben om er iets te organiseren. Daarom hebben we water, elektriciteit, verlichting en zelfs een wastafel voorzien. Buiten is er een platform bijgekomen, voor extra ruimte.”

Opnieuw een uitkijkpunt
“De heuvel waarop het paviljoen staat, was helemaal dichtgegroeid”, vertelt Rosemarijn Bormans. “Daardoor waren het park en het kasteel niet meer zichtbaar vanuit de Belvedère. We hebben weer kronkelende paden aangelegd om te wandelen en te genieten van het uitzicht. Net als vroeger.”

Wil u zien hoe het Belvedèrepaviljoen gerenoveerd werd? Kom dan naar de feestelijke opening met lichtspektakel in park Sorghvliedt.
 

 

Meer info

Belvedère
park Sorghvliedt
gratis
zaterdag 2 september om 20 uur

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!