Werf Meerlenhoflaan Wim Wienen

Meerlenhoflaan: stand van zaken

Met de Kerstvakantie voor de deur geven we een korte update over de werken aan de Meerlenhoflaan. We brengen u ook op de hoogte dat de aannemer op 7 januari - als het weer het toelaat - start met de opbraak van het kruispunt met de Pauwenlaan en de Fakkelstraat.

Wat wordt nog afgewerkt voor de Kerstvakantie?

Op 7 november 2018 werden de werken aan de Meerlenhoflaan terug opgestart. Als eerste werden de huisaansluitingen en enkele herstellingen uitgevoerd.
Sindsdien werd ook het voetpad aan de kant van de onpare huisnummers aangelegd. Ook het voetpad aan de kant van de even huisnummers zal nog voor de Kerstvakantie worden gelegd.

Het stuk tussen de Nachtegaallaan en de Pauwenlaan heeft ook al een onderfundering. Over de ganse lengte van de werf komt er een steenslagpiste voor de bewoners. Op twee plaatsen kunnen zij de werf oversteken.

Op 21 december stopt de aannemer voor het Kerstverlof. Voor de veiligheid wordt de werfzone dan terug afgesloten. Ook aan beide uiteinden van de werf.
Alleen bewoners kunnen via de Nachtegaallaan tot aan hun woning geraken. In het kader van de veiligheid vragen wij vriendelijk maar uitdrukkelijk aan de bewoners om geen hekken, noch ander signalisatie te verplaatsen. 

7/1: opbraak kruispunt Pauwenlaan-Fakkelstraat

Als het weer het toelaat start de aannemer op 7 januari 2019 met het uitbreken van het Kruispunt Pauwenlei-Fakkelstraat-Eikenlei. Daar moet nog een laatste stuk riolering gelegd worden.
Dit werk zou ongeveer 2 maanden duren. Daarna wordt het kruispunt terug opengesteld voor verkeer.

Tijdens de werken aan het kruispunt is er een omleiding. U kan dan via de Heidestraat de Fakkelstraat bereiken. Die straat wordt dan tijdelijk dubbelrichting. De Pauwenlaan bereikt u ondermeer via de Oudstrijderstraat en de Grasmuslaan, zoals getekend op het plannetje.

Een gedetailleerder plan van de aannemer met de omleiding en de werken vindt u onderaan. Het kruispunt blijft wel toegankelijk voor voetgangers.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!