Werf Meerlenhoflaan

Meerlenhoflaan: update

De werken aan de Meerlenhoflaan lagen geruime tijd stil vanwege een gerechtelijke procedure. Op 7 november werd de werf vrijgegeven door de gerechtsdeskundige. De nieuwe aannemer is dan gestart met de verdere afwerking van de straat.

Aansluitingen en herstellingen

Om de straat af te werken ligt er voor de nieuwe aannemer nog behoorlijk wat werk op de plank. Hij is op 7 november gestart met de resterende huisaansluitingen die nog moesten gebeuren in het gedeelte tussen de Nachtegaallaan  en de Pauwenlaan.

Intussen is de aannemer bezig met het systematisch uitvoeren van allerhande herstellingen aan de reeds gemaakte huisaansluitingen. Ook werkt hij verder kleine herstellingen af die nodig zijn. Aan een deel van de riolering, meer bepaald in het stuk tussen de Broydenborglaan en de Nachtegaallaan dienen ingrijpende werken te gebeuren.

Voetpaden

Door die grotere herstellingen kan er nog niet verder gewerkt worden aan de rijweg. De aannemer werkt prioritair aan de aanleg van de nieuwe voetpaden. Volgens de huidige planning zou de aannemer daarmee kunnen beginnen eind november, begin december. De aanleg van de nieuwe voetpaden gebeurt over de ganse lengte van de werf dus vanaf de Broydenborglaan tot aan de Pauwenlaan. Daarna wordt er werk gemaakt van de aanleg van de parkeerstroken.

Via deze site zullen we op regelmatige basis een update geven van de werf aan de Meerlenhoflaan. 

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
ElsWyninckx

Enig zicht op einde werken?

Jouw avatar
wim.wienen

Het is de ambitie van de aannemer om in het voorjaar 2019 klaar te zijn. Maar veel hangt af van de staat van de riolering die de vorige aannemer heeft gelegd in het stuk tussen de Broydenborglaan en de Nachtegaallaan. En van hoeveel werk er aan is om die te herstellen. Als we een meer precieze einddatum hebben laten we dat zeker via dit medium weten.