Vuilniswagen

Nieuw magazine ‘Minder Afval Kalender’ valt in uw brievenbus


Vanaf begin november valt de nieuwe ophaalkalender in alle Antwerpse brievenbussen. De gekende kalender werd uitgebreid tot een magazine dat voor 2018 ook nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden, bevat. 

De stad verdeelt vanaf begin november de ‘Minder Afval Kalender’ in Antwerpen. Het is een handig magazine om bij te houden want het bevat niet alleen de ophaalkalender voor 2018. Het staat ook vol van sorteerinformatie, goede voorbeelden, informatie over afvalophaling  en de containerparken, recyclagetips,…

Afvalvermindering

Antwerpen trekt volop de kaart van afvalvermindering. In het magazine staan veel handige tips om afval te vermijden. Neem bijvoorbeeld een drinkbus mee wanneer u gaat sporten of gebruik een stoffen tas voor uw boodschappen. Elke kleine daad zorgt samen voor een groot resultaat.

Praktisch

  • Vanaf begin november tot midden december wordt het magazine verdeeld in heel Antwerpen en zijn districten.  
  • Elk district heeft z’n eigen editie van het magazine met ophaalkalenders van dat district. Bewoners kunnen hun kalender gemakkelijk terugvinden en er uitnemen.
  • In wijken met ondergrondse sorteerstraten (Linkeroever, Den Dam, Groen Kwartier,…) ontvangen de bewoners een  ‘Minder Afval Magazine’, zonder kalender. Ze kunnen de sorteerstraten elke dag van 7 tot 22 uur gebruiken en hebben dus geen kalender nodig.
  • U kan de ophaalkalender ook raadplegen via www.antwerpen.be/ophaalkalender of u kan de Recycle!-app downloaden voor op uw smartphone.

Lees meer op Minder Afval.

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!