Contacteer stad Antwerpen

Nutswerken Scheldelei

Van maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni legt Fluvius de nodige nutsleidingen in de bocht van de Scheldelei met de Schroeilaan. Dit brengt enige hinder met zich mee. 

De nutswerken worden uitgevoerd in functie van de heraanleg van de stationsomgeving. De rechterrijstrook van de Schroeilaan is gedurende de week afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In de Scheldelei is er ruimte voor enkelrichtingsverkeer richting Polderstad. Verkeer kan Polderstad verlaten via de Van Traynellaan waar de paaltjes tijdelijk worden weggenomen.  

Voor fietsers wordt een omleiding voorzien via het Jef Van Lindenfietspad. Het fietspad in de Schroeilaan wordt onderbroken ter hoogte van de werf. Een corridor wordt voorzien zodat de bedrijven in de Schroeilaan wel bereikbaar blijven voor fietsers. 

De halte Polderstad van bus 13 van De Lijn wordt gedurende de werken niet bediend. Een vervanghalte bevindt zich in de Harold Rosherstraat tegenover de toekomstige speeltuin. Je kan de website van De Lijn raadplegen voor meer informatie.

Hou er rekening mee dat deze timing kan wijzigen door weersomstandigheden of onverwachte ontwikkelingen.