Op de Dag van het Park opent het vernieuwde park Gravenhof

Het park Gravenhof in het centrum van Hoboken zit straks in een mooi nieuw kleedje. Nog even en u kuiert er over nieuwe paden en open grasvelden, of tussen de bomen in de natuur. Jaana Perdieus tekende mee aan het ontwerp van het historische park dat opent tijdens de Dag van het park op zondag 27 mei.

 

Jaana Perdieus: “De heraanleg van het park was absoluut nodig. Het maakt deel uit van het masterplan dat het centrum van Hoboken wil opwaarderen. In het kader van hetzelfde masterplan komt binnenkort ook een deel van de Kioskplaats aan de beurt. Zo vormt het park Gravenhof weldra een mooie groene schakel tussen de nieuwe woonwijk Groen Zuid, de Kioskplaats en park Broydenborg.”

Elk hoekje bereikbaar
“Vroeger lag er een heel netwerk van paden in het park. Daar bleef nog één route van over, dwars door het park. Langs de zijkanten van het park lag een brede, verwilderde strook bomen en struiken zonder aangelegde paden. De padenstructuur is nu opnieuw uitgebreid, zodat wandelaars bijna elk hoekje van het park kunnen bereiken. Tussen het park en de achtergevels van de huizen errond komen struiken en mooi, afwisselend groen. De grote open ruimte bij het cultuur- en jeugdcentrum Gravenhof blijft zoals ze is.”

Hoofdrol voor bomen
“De mensen uit de buurt mochten hun ideeën geven tijdens de voorbereiding van de ontwerpplannen en de werkzaamheden. Zij vroegen om een rustig en gezellig buurtpark, maar waren ook bezorgd over de natuurwaarde van het park en de mooie bomen die er staan. Daarom blijven de gezonde majestueuze bomen staan. Met taxus, naaldbomen en coniferen zorgen we ervoor dat het park ook in de winter groen blijft. Dat zijn geen inheemse planten, maar sommige van die bomen zijn wel honderd jaar oud. Ze horen zeker thuis in een Engels landschapspark zoals het Gravenhof. Er komen ook heel veel nieuwe planten.”

Alle paden leiden naar …
“De paden leiden bezoekers vlot naar het kasteel. Daarrond ligt een nieuw, ovaal pad met daarnaast stroken vol lentebloemen. Langs sommige paden staat verlichting.”

Dag van het Park
Park Gravenhof opent tijdens de Dag van het Park, op zondag 27 mei. U kan die dag picknicken aan de picknicktafels in park Gravenhof. Elke bezoeker krijgt een gratis ijsje. Kinderen kunnen dieren aaien in de kinderboerderij en bij Natuurpunt kan u een bijenhotel of nestkastje maken. Theatergezelschap Kip van Troye legt de gekste kapsels in het haar van kinderen. Er zijn workshops rond het thema ‘Boerderij’, er is een kleuterdorp en nog veel meer leuke verrassingen.

Meer info

park Gravenhof
Louisalei 7
zondag 27 mei van 13 tot 17 uur

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!