zicht op de mogelijke kantoorgebouwen op BGABGA

Opening nieuwe wegen op Blue Gate Antwerp

Op 30 september worden de nieuwe wegen op de site Blue Gate Antwerp in gebruik genomen. Waaronder enkele gloednieuwe straten, een nieuw fietspad en een brug over de  voorziene groenzone.

Nieuwe verkeerssituatie

De vroegere Olieweg is verlegd en kreeg een nieuw wegdek. De Olieweg loopt nu over de nieuwe brug over de voorziene groezone tot aan de Russell Ohlstraat. Op de Olieweg is de snelheid beperkt tot 30 km/u.

Die Russell Ohlstraat is trouwens een nieuwe straat, genoemd naar een natuurkundige die zich bezighield met onderzoek naar de moderne zonnecel. Deze nieuwe straat start aan d' Herbouvillekaai en loopt tot aan de Lakweg. In deze nieuwe straat geldt er een snelheidsregime van 50 km/u. De Naftaweg wordt afgesloten en houdt weldra op te bestaan. De d' Herbouvillekaai is vanaf de Russell Ohlstraat enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Nieuwe fietsverbindingen

Ook aan de fietsers is gedacht. Die kunnen van de Schroeilaan tot aan d' Herbouvillekaai  over het fietspad in de Maria Telkesstraat fietsen. Maria Telkes was trouwens een onderzoekster die gespecialiseerd was in technologieën op zonne-energie. Een tweede fietspad loopt via de Russell Ohlstraat tot het einde van de Lakweg. Ter hoogte van de Hobokense Polder kan je met de fiets ondermeer naar de Petroleumkaai en Benzineweg.

Onderstaand plannetje verduidelijkt de situatie:

plan nieuwe wegenis BGABGA

Meer info

Wenst u meer informatie over de nieuwe verkeerssituatie? Neem gerust contact met Blue Gate Antwerp via: info@bluegateantwerp.eu


Wenst u meer informatie over het watergebonden bedrijventerrein Blue Gate Antwerp: www.bluegateantwerp.eu

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!