rijbaankussens Jozef Leemanslaan Pieter De Wilde

Plaatsing rijbaankussens: Jozef Leemanslaan enkelrichting

Van 28 augustus tot en met 22 september 2017 worden de rijbaankussens in de Jozef Leemanslaan vervangen. Tijdens deze werken wordt de Jozef Leemanslaan tijdelijk een enkelrichtingstraat. Er is dan enkel verkeer mogelijk in de richting van de Louisalei. Er is een omleiding voorzien. 

In de Jozef Leemanslaan liggen al jaren rijbaankussens om er voor te zorgen dat het autoverkeer met een aangepaste snelheid door de straat rijdt. Deze kussens zijn echter rijbaankussens van de 'eerste generatie'. Dit zijn rubberen kussens die bovenop de rijbaan worden bevestigd. 

Op termijn blijken deze rubberen kussens niet te voldoen. Ze verliezen na een tijdje hun vorm en kwamen los van het wegdek. Daarom worden deze oude kussens vervangen door rijbaankussens 'nieuwe generatie'. Dit zijn betonnen vierkanten kussens die de automobilist doen vertragen. Deze rijbaankussens worden in een fundering in het wegdek geplaatst.

Timing van de werken

Vanaf 28 augustus tot 22 september 2017 plaatst de aannemer deze kussens. Dit gebeurt in twee fasen. In fase 1 - die loopt van 28 augustus tot 10 september 2017 - worden de rijbaankussens aan de huizenkant gelegd. In fase 2 - van 11 september tot 22 september 2017 - worden de kussens aan de kant van het fietspad vervangen.

Gedurende de ganse tijd van de werken is de Jozef Leemanslaan een enkelrichtingstraat. Dat betekent dat alleen verkeer in de richting van de Louisalei toegelaten is. Er is een omleiding voorzien. De plannetjes van de omleiding vindt u onderaan als bijlage.

Meer informatie

Indien u nog bijkomende informatie wenst, kan u steeds terecht bij het team 'Participatie en Communicatie' van het district Hoboken. U kan deze mensen bereiken via mail op wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be of via telefoon op het nummer 03/338.30.28

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
alain6161

Ik hoop dat deze rijbaankussens wel resultaat geven, bij de vorige werd er gewoon met grote snelheid over gereden of werden ze ontweken door op het tegenliggende baanvak te rijden waar geen rijbaankussen staat. Tijdens de werken enkelrichting ? Blijkbaar veel automobilisten die dat niet weten. Ben toch blij dat men probeert de Jozef Leemans veiliger te maken en hoop dat ik in de toekomst de wagens niet meer zie voorbij vliegen.

Jouw avatar
pieter.dewilde@stad.antwerpen.be

De nieuwe betonnen rijbaankussens zijn een pak duurzamer. Ook na enkele jaren zullen ze dus hun hoogte behouden en nog steeds snelheid minderen in tegenstelling tot de hardrubberen kussens...