kruispunt Sint Bernardsesteenweg-Schoonselhoflei Pieter De Wilde

Verkeer op Sint-Bernardsesteenweg richting Kiel onderbroken van 15 tot en met 19/1

Vanaf maandag 15 januari wordt de Sint-Bernardsesteenweg onderbroken tussen de Salesianenlaan en de Coöperatielaan in de richting van het Kiel. Dit gebeurt om rioleringswerken in de Schoonselhoflei uit te voeren. 

Woensdag 10 januari 2018 start Rio-link met rioleringswerken in de Schoonselhoflei. Het doel is de nieuwe vleugel van het Don Boscocollege aan te sluiten op de riolering van de Sint-Bernardsesteenweg.

Sint-Bernardsesteenweg onderbroken richting Kiel

Daarna maakt de aannemer de verbinding van de nieuw aan te leggen riolering met de riolering van de Sint-Bernardsesteenweg. Dit heeft als gevolg dat de Sint-Bernardsesteenweg tussen de Salesianenlaan en de Coöperatielaan onderbroken wordt voor doorgaand verkeer dat richting Kiel rijdt. Deze onderbreking duurt 5 werkdagen, van 15 tot en met 19 januari 2018.

Omleiding

Uiteraard is er een omleiding voorzien. Het verkeer dat komt van Hemiksem moet de R11 (Gaston Fabrélaan) nemen richting A12 (Boomsesteenweg) om zo het Kiel te bereiken. U volgt best de signalisatie.

Zodra het effectief leggen van de riolering in de Schoonselhoflei start, gaat de Sint-Bernardsesteenweg opnieuw open voor doorgaand verkeer.

Mensen die wonen tussen de Salesianenlaan en de Schoonselhoflei, en de gebruikers van de garageboxen in de Schoonselhoflei, kunnen de tijdelijk aangelegde weg langs het kerkhof gebruiken.

De werken in de Schoonselhoflei zelf, worden afgerond tegen 28 februari 2018. Dit is natuurlijk onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden, zoals bijvoorbeeld slecht weer.

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
tomnaessens

Beste, Blijft het mogelijk om van de Sint-Bernardsesteenweg linksaf te slaan in de Eikenlei? Of is het kruispunt zelf ook onderbroken? Alvast bedankt.

Jouw avatar
wim.wienen

Beste Tom, dat blijft inderdaad mogelijk. Je kan tot aan het kruispunt met de Salesianenlaan rijden en daar links afslaan om de Eikelei in te rijden of om te keren op de Sint-Bernardsesteenweg.