Shane De Swerdt en sportjournalist Erwin Van der SandeGeorges Peeters

Viering sportlaureaten 2018

Op woensdag 27 februari maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 24e keer de sportlaureaten van het jaar. Een recordaantal van 71 laureaten kregen een trofee. Klimmer Jitse Remes, de handballers van Sasja U14, speerwerpster Magda Franckx, tafeltennisclub SOKAH en gymnast Shane De Swerdt  (foto) sleepten de hoofdtrofeeën in de wacht. 

Tijdens de laureatenviering in kasteel Sorghvliedt waren er zestien sporttakken vertegenwoordigd. De sporters kwamen uit 23 verschillende sportclubs. 

Na de uitreiking van de trofeeën met interviews door Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, werd bekendgemaakt wie van alle genomineerden de hoofdtrofeeën van Talent, Jeugdteam, Master, Team en Sportprestatie 2018 kregen. Deze onderscheidingen houden niet alleen de trofee in maar ook een waardebon van 100 euro. 

  • Individueel Talent 2018 werd Jitse Remes. Deze veelbelovende klimmer van 13 jaar werd Belgisch en Vlaams kampioen. Ook won hij de Belgische beker Lead klimmen. Jitse werd geselecteerd voor het Belgian Climbing Team en won medailles op internationale wedstrijden.
  • De trofee voor Jeugdteam 2018 ging naar de handballers van Sasja U14. Ze werden Kampioen van Vlaanderen, van Antwerpen en Vlaams-Brabant en wonnen de Beker van Antwerpen en Vlaams-Brabant.
  • Magda Franckx (72) werd uitgeroepen tot Master 2018. Ze won de bronzen medaille op het  Wereldkampioenschap speerwerpen masters in Spanje, werd Belgisch Kampioen speerwerpen masters, won een zilveren medaille op het  Belgisch Kampioenschap kogelstoten en discus masters en behaalde de gouden medaille kogelstoten en speerwerpen op de Vlaamse en Provinciale Kampioenschappen.
  • Team 2018 werd tafeltennisclub SOKAH. Ze werden vice-kampioen van België en wonnen de Beker van Antwerpen, Vlaanderen én België. Ze speelden ook geweldig op Europees vlak en bereikten de kwartfinale in de Europabeker ETTU Cup 2017-2018 én de kwartfinale van de ETTU Cup 2018-2019. 
  • De Sportprestatie 2018 was weggelegd voor Hobokenaar Shane De Swerdt die turnt bij Volharding Berchem. Hij blinkt uit in tumbling en won de Kempen Cup, drie Provinciale Kampioenschappen en het Vlaams Kampioenschap. 

Meer info

Mail: Stefan Hameau, sportantenne Hoboken

kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
tel. 03 338 30 66

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!