Contacteer stad Antwerpen

Steve voor zijn magazijnPieter De Wilde

Voor een werk groot of klein moet je bij Van den Bosch Aannemingen zijn

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Monique van broodjeszaak Bagatelle koos voor Van den Bosch Aannemingen omdat zij haar regelmatig uit de nood helpen bij problemen en met verbouwingswerken.” 

Steve Van den Bosch
Steve Van den Bosch
Pieter De Wilde1|8
Een nieuwe keuken
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8
Steve Van den Bosch voor zijn camionet
Steve Van den Bosch
Pieter De Wilde1|8
Een nieuwe badkamer
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8
Een vernieuwd dak
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8
Een uitbreiding van de living
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8
Een nieuwe muur in de badkamer
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8
Een vernieuwde wc
Enkele realisaties
Van den Bosch Aannemingen1|8

“Ik deed al vroeg de nodige ervaring op”

Steve Van den Bosch (39) deed al vrij jong ervaring op binnen de branche. “Als veertienjarige startte ik bij een schilder, daarna bij een stukadoor om vervolgens de stiel te leren bij een aannemer die grote projecten aannam waarvoor funderingen moesten gelegd worden. Op mijn negentiende stak ik zo mijn eerste fundering voor het nieuw verdeelcentrum van De Post op de Noorderlaan. Op Don Bosco Hoboken studeerde ik ‘technische elektrische installatie technieken’. Die school bood het technisch aspect aan in samenwerking met verschillende bedrijven, dat leek me interessant. Na mijn studies groeide ik uit tot profvolleyballer. Ik speelde gedurende 14 mooie jaren bij Precura Antwerpen (nu Topvolley Antwerpen) waarvan 5 op topniveau. Daarna nog 1 jaartje in Wallonië waarna ik koos voor tweede klasse om meer tijd te spenderen met mijn kinderen. Dat combineerde ik met kleine elektrische karweitjes te doen die veel elektriciens links lieten liggen.”

“Na een totaalrenovatie van mijn eigen woonst is de bal pas écht aan het rollen gegaan”

“In 2010 renoveerde ik onze eigen woning. Dat werd een totaalrenovatie. Mijn vrouw vond dat daar meer in zat en dat ik dat moest uitzoeken. Zo kwam ik terecht in de bouw. Eerst enkel elektriciteit, daarna het vernieuwen van een keuken en badkamer. In zo’n renovatie zit alles: afbraak, het sanitair, tegelwerken, elektriciteit, de afwerking… Dit is uitgegroeid tot wat ik nu doe: algemene aannemingen.”
 

“Als ik het leuk vind, doe ik het!”

“Mijn motto is: ‘Als ik het leuk vind, doe ik het!’  Ik bezie dit als een hobby en heb nooit het gevoel dat ik moet gaan werken. Ik bedenk vooraf hoe ik iets ga aanpakken en bereid me goed voor. Als ik een pallet stenen naar achteren moet brengen, bekijk ik dat als fitnessmoment.”

“Ook kleine vragen ga ik niet uit de weg”

“Ik varieer graag: dan eens de renovatie van een badkamer, een zwembad plaatsen, een plat dak leggen, een uitbouw, poutrellen steken… Ook voor kleine werken mag men mij vragen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een scheidingsmuur. Kleine werken kan ik ertussen nemen.”

“Transparantie vind ik erg belangrijk”

“We werken met een vaste offerte, maar wel onder voorbehoud. Je weet immers nooit wat je tegenkomt. Zo kunnen er bijvoorbeeld balken rot zijn bij de renovatie van een dak. Ik betrek de klant en bespreek de zaken die moeten gebeuren, want transparant zijn vind ik erg belangrijk.”

“Mee nadenken in functie van leefbaarheid en functionaliteit”

“Veel klanten komen uit Hoboken, Edegem, Hemiksem, Schelle, Niel en Wilrijk. Als men vraagt naar een bepaalde stijl, lever ik die af. Ik renoveerde al een trappenhal in een oud herenhuis, coördineerde het opschuren van een oude parket en voer de plannen uit van architecten. Maar evengoed kan het een super moderne uitbouw zijn in combinatie met een nieuwe keuken. Ik geef ook graag interieuradvies, zoals bij het plaatsen van een douche of de verruiming van een woonkamer. Dan denk ik graag mee in functie van leefbaarheid of functionaliteit. Als we na verloop van tijd een nieuw werkje mogen uitvoeren bij een bestaande klant, dan bekijk ik het resultaat nadat erin geleefd is om er uit te leren.“

“Slechts één aanspreekpunt voor alles”

“Ondertussen beschik ik over een fijn netwerk waarbij mijn klanten steeds ‘via-via’ komen. De mensen kennen mij ondertussen en het vertrouwen is groot. De beste reclame is immers de mond-aan-mondreclame.  Ook via vaste architecten die weten dat ik verzorgd werk aflever volgens de regels van de kunst en dat voldoet aan de eisen van de klant. Voor de klant is het ook fijn dat er slechts één aanspreekpunt is voor de afbraak, de ruwbouw, de aanpassingen in de elektriciteit, sanitair, de afwerking…”

“Als ik het goed heb, moet mijn personeel het ook goed hebben”

“De mensen waarmee ik werk blinken uit in wat ze doen. Ze hebben elk hun vakkennis en verder werk ik af waar nodig. Ik vind het belangrijk dat mijn personeel goed gesoigneerd wordt. Immers, als ik het goed heb, moeten zij het ook goed hebben. Zo installeerde ik in mijn camionette een volautomatisch koffiemachine. Ook elke ochtend is er een koffiemomentje.”

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

Carrossiebedrijf Fashion Car uit de Smallandlaan. Dat is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar op de teller heeft staan. Als ik schade heb wordt deze vakkundig hersteld en als nieuw terug afgeleverd. Ze leveren kwaliteit en er is veel vakkennis!”

Meer info

Van den Bosch Aannemingen