"Wat wil u graag doen op de Kioskplaats?"

De Kioskplaats is een centrale plek voor veel inwoners van Hoboken. Hebt u ideeën om van de Kioskplaats een levendig plein te maken? Geef ze dan door aan het stedelijk wijkoverleg. Samen met Stefanie Cornut, medewerkster van een communicatiebureau dat het project mee begeleidt, vormen ze uw aanspreekpunt voor de tijdelijke kiosk.

Hoe ziet de tijdelijke kiosk eruit?

Stefanie Cornut: “De tijdelijke kiosk staat op het deel van de Kioskplaats dat nu al autovrij is. Het is geen klassieke kiosk. We maakten een toffe plek met een afdak, wanden en zitbanken. Mensen komen liever naar buiten als ze ergens kunnen zitten. We behielden wel de ronde vorm van het dak van een klassieke kiosk. Er staat ook een informatiewand over het project. De kiosk blijft een jaar lang op de Kioskplaats staan. Na een tijdje installeren we trouwens ook zitmeubilair aan de Lelieplaats.”

Wat is de bedoeling?

“We willen te weten komen hoe mensen de Kioskplaats elke dag gebruiken. Daarom organiseren we zeker géén grote evenementen. Die geven geen juist beeld van het dagelijks gebruik van een openbare plek. Vanaf augustus organiseren we wel kleinere activiteiten. Welke dat zijn? Dat willen we de Hobokenaar zelf laten bepalen. Het hele jaar filmen we op regelmatige momenten de tijdelijke kiosk en de omgeving. Met die beelden maken we achteraf een filmpje dat toont wat mensen op de Kioskplaats doen. Een voorbeeld? We plaatsen een schommel aan de kiosk. Als we zien dat die vaak gebruikt wordt, dan is er duidelijk vraag naar speeltuigen voor kinderen. Na een jaar willen we de film vertonen aan onze kiosk.”

Hoe kunnen mensen hun ideeën doorgeven?

“Mensen kunnen hun ideeën in onze brievenbus steken. Die hangt aan de kiosk. Wie wil, kan ons ook bellen of mailen. We willen de Hobokenaars duidelijk maken dat de Kioskplaats er is voor hen. Ze kunnen er ook zelf iets organiseren.”

Geef ook uw mening

Wat zou u doen met de tijdelijke kiosk? En met de Kioskplaats zelf? Laat uw stem horen. Stop uw voorstel in de brievenbus aan de kiosk, bel of mail. U heeft tijd tot 15 juni. Bij de opstelling van het programma, dat begin augustus bekend wordt gemaakt, wordt er met de voorstellen rekening gehouden. U mag ideeën geven, maar u mag ook zelf een activiteit organiseren aan de tijdelijke kiosk.

Meer info

Tijdelijke kiosk
tel. 03 338 30 16
wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be
www.kioskhoboken.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!