huisvuilwagen en ophalerSigrid Spinnox

Zet uw huisvuil buiten voor 6 uur 's ochtends

Vanaf maandag 16 maart start de huisvuilophaling om 6 uur in de ochtend in plaats van 7 uur. Hiermee vermijden de huisvuilwagens het piekverkeer en wordt de inzet van de medewerkers huisvuil beter gespreid. Zet uw huisvuil dus tijdig buiten!

Samen tegen corona: veelgestelde vragen

Stad Antwerpen neemt heel wat maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op antwerpen.be vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen daarover. Deze FAQ krijgt zeer regelmatig updates. Er zijn ook vertalingen. 

8 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Jan van Melis

Verwarrend. Wij moesten ons huisvuil maandagavond vanaf 18uur buiten zetten En niet om 7 uur 's morgens. Geldt deze regel dan ook voor ons. (District Wilrijk)

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Jan, dit geldt inderdaad niet voor de straten waar er een nachtophaling gebeurt. Hier blijft alles gewoon hetzelfde.

Jouw avatar
Laurette Pieters

hoe zit het met de regio Merksem vandaag woe 18/3/20 word er opgehaald want overal staat het vuil al buiten...??? daar wordt niets van vermeld via de media wat huisvuil betreft

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Laurette, de huisvuilophaling gaat gewoon door. Onze medewerkers beginnen er gewoon een uurtje vroeger aan.

Jouw avatar
Marina Pot

gisteren GFT bak buiten gezet én gesnoeide takken van een struik , netjes samengebonden en op de vereiste lengte geknipt , apart ernaast gelegd.....mannen van de GFT ophaaldienst wilden de takken NIET meenemen " Nee mevrouw , wij mogen enkel de groene bakken ledigen ". Daarna heb ik dit aan een man van de kar " restafval " gevraagd...die bevestigde mij dat het correct was samen gebonden en dat men het wél had moeten meenemen ! Omdat ik hem vroeg wat er dan mee te doen ? , was deze man zo vriendelijk om ze mee te nemen ! Hangt dit allemaal van de "goodwill" van het personeel af ?

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Marina, de info die u kreeg van onze GFT-ophalers klopt. Samengebonden takken worden niet meer meegenomen. Groenafval mag enkel in een GFT-zak of -bak aangeboden worden.

Jouw avatar
Peggy Van Vreckom

DANKUWEL aan alle medewerkers maar vooral aan de mannen en vrouwen van de ophaling om paraat te blijven tijdens de Corona Quarentaine

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Bedankt voor het lieve bericht Peggy!