Zomerbar Sorgheloos en geefbib in park Sorghvliedt

Het district wil van park Sorghvliedt een bruisende en levendig plek maken. De zomerbar in park Sorghvliedt groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde in Hoboken. Dit jaar wil de vzw 5 voor 12 er met zomerbar Sorgheloos een plaats voor ontmoeting, plezier, creatieve initiatieven, groepsbeleving en muziek & spel van maken. De zomerbar is open van vrijdag 1 juni tot zaterdag 30 september. In park Sorghvliedt staat sinds dinsdag 22 mei bovendien een geefbib waar Hobokenaars boeken kunnen uitkiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen.

Zomerbar Sorgheloos

​Het interieur van de Oranjerie in park Sorghvliedt wordt Franse bistro-stijl: een marmeren toog, ronde tafeltjes, enkele design duo-zitjes, hangplanten, hedendaagse kunst en een lage tafel in het midden met kranten en magazines. Buiten komt er een terras met 8 tot 12 picknicktafels met parasols. De zomerbar opent vrijdag 1 juni om 17 uur en is daarna alle dagen open vanaf 11 uur behalve op maandag. 

De uitbaters bieden een eenvoudige lunchkaart aan met panini’s, soepen en salades en ’s avonds wisselende dagschotels. Op woensdag is er spaghetti à volonté-avond; op zondagen een uitgebreid ontbijt. Het drankenaanbod is klassiek aangevuld met gezonde huisgemaakte limonades, bio-vruchtensappen,  biowijnen, fairtradekoffie en -thee.

Verder zijn er verspreid over de zomer nog ontspannende activiteiten zoals kleinschalige optredens, yoga in groep, een uitleendienst voor gezelschapsspelletjes, tafeltennismiddagen, een open barbecue, filmvertoningen van klassiekers, urban petanque, WK op groot scherm, een cursus start-to-dj… 

De zomerbar opent op vrijdag 1 juni om 17 uur. Een eerste optreden van Axl Peleman vindt plaats op zondag 3 juni om 18 uur. 

Geefbib in park Sorghvliedt

​Sinds dinsdag 22 mei staat er een geefbib op het grasveld naast het districtshuis van
Hoboken waar Hobokenaars een boek uit kunnen kiezen of zelf boeken in kunnen plaatsen.
Deze constructie is een houten kast met ingebouwde zitgelegenheid. Ze nodigt
parkbezoekers of bezoekers van de toekomstige zomerbar uit om een boek te lezen op het
terras, gras of op het ingebouwde zitmeubel. De kast is behandeld met een speciale olie
zodat ze bestand is tegen regenweer. 

19 leerlingen van Hofke van Thys waren alvast enthousiast tijdens een voorleesmoment dat gisteren georganiseerd werd door het district en de bibliotheek van Hoboken.

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Jeroen.DB

Waar kan ik een overzicht vinden van uren van de datums van de yoga-, tai chi- en zumbalessen?