Twee vrouwen aan een tafel in de OranjeriePieter De Wilde

Zomeren in de ZoMeRiE

Vandaag opent de ZoMeRiE in park Sorghvliedt. Uitbaters Inge en Lien waren erg gecharmeerd door deze locatie midden in een sfeervol park. “We mikken op kinderen, families, oudere mensen en locals.”

Liefde op het eerste gezicht

Inge en Lien werkten vroeger samen in een restaurant. “Inge was kok en ik zaalverantwoordelijke.” verduidelijkt Lien. “In onze zoektocht naar een eigen restaurant, zagen we het aanbod van AG Vespa die naar een tijdelijke uitbater zocht voor een zomerbar midden in een park. Voor ons is dit een sprong in het diepe. Wij kennen Hoboken niet maar waren onmiddellijk verliefd op deze fantastische plek. Als dit ons bevalt, denken we erover om de koetshuizen om te vormen tot een eigen zaak.

Een gevarieerd aanbod

Ons opzet is om hier een kind- en familievriendelijke zaak van te maken. Een no-nonsense bar met heel veel soorten drankjes en homemade eten zoals lekker gebak en soep, pannenkoeken, ijscoupes, croques en gezonde knabbels zoals hummus, groentenspread en nacho’s met guacomole. Er zullen ook vegetarische keuzes zijn.

Simpele spelletjes uit te lenen

Bezoekers kunnen ook spelletjes uitlenen zoals Kubbbadmintonracketjes, petanqueballen en een springtouw. Kortom, eenvoudig speelgoed waar de jongsten zich mee kunnen amuseren terwijl de (groot)ouders een drankje nuttigen op ons comfortabel terras met parasols. Achter de Oranjerie staat een loungehoek en we zetten ook strandstoelen klaar.

Allerlei plannen

We plannen ook fijne evenementjes. Op zondag 23 juni bijvoorbeeld kunnen kinderen yoga beoefenen en aansluitend organiseren we een brunch. Tijdens ‘Vlaanderen Feest’ op zondag 7 juli hier in het park kunnen Hobokenaars komen barbecueën. We plannen ook een gratis optreden van een muziekbandje en spelnamiddagen voor kinderen. En als het regent, vieren we binnen feest want dan bakken we pannenkoeken à volonté voor 3,5 euro!”

Meer info

ZoMeRiE
Oranjerie, park Sorghvliedt
Open van woensdag tot en met zondag vanaf 12 tot 23 uur (bij regen tot 19 uur)
Nog tot eind oktober
www.facebook.com/zomeriehoboken
tel. 0478 20 43 88

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!