Contacteer stad Antwerpen

Dave en zijn kappersteam voor de zaakPieter De Wilde

Hair Art Dave: gezelligheid troef!

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter: dat doen de ondernemers zelf. Glashandel St-Bernard koos Hair Art Dave als mede-zelfstandige op de Sint-Bernardsesteenweg. Ze zijn zeer tevreden over Dave en zijn kappersteam.

Een wasbeurt bij de kapper
Een wasbeurt bij de kapper
Pieter De Wilde2|13
Dave, zijn vrouw en twee dochters
Een familiezaak
Pieter De Wilde2|13
Kapster is het haar van een vrouw aan het knippen
Even laten bijknippen
Pieter De Wilde2|13
Haar vol aluminiumfolie
Kleuren van het haar
Pieter De Wilde2|13
Dave aan het onthaal van zijn zaak
Onthaal: verwelkomen en afrekenen
Pieter De Wilde2|13
Voetpedicure
Op de bovenverdieping bij 'La beauté du Es'
Pieter De Wilde2|13
Dave wuift door enkele spiegels
Groetjes van bij de kapper!
Pieter De Wilde2|13
Nagelstyliste aan het werk
Een volledige make-over: van haar- tot nagelverzorging
Pieter De Wilde2|13
Een rek vol bussen met haarkleuring
Welke haarkleur verkies jij?
Pieter De Wilde2|13
Het voltallige kappersteam voor de zaak
Het voltallige kappersteam
Pieter De Wilde2|13
De wastafel
En wassen maar
Pieter De Wilde2|13
Dave knipt de haren van een vrouw
In opperste concentratie haren knippen
Pieter De Wilde2|13
Een kast vol kappersspullen
Een kast vol kappersspullen
Pieter De Wilde2|13

"Mijn grote droom kwam uit"

Dave Robberecht (51) richtte in 1998, samen met compagnon Cesar (die in 1975 de zaak opende) een bvba op. Acht jaar geleden, toen Cesar met pensioen ging, nam hij de zaak volledig over. “Als zestienjarige wou ik iets met mode doen. Omdat ik kleermaker niet zag zitten, werd het haarkapper en kwam ik hier in 1985 als student werken.

Mijn grote droom was om een eigen zaak uit te baten. Ondertussen zit ook mijn dochter Esmée met haar schoonheidssalon ‘La beauté du Es’ op de bovenverdieping en werkt mijn vrouw in de zaak als nagelspecialiste.”

Oneindig veel mogelijkheden

"Om goed mee te draaien en een label te behalen, moeten wij ieder jaar verschillende opleidingen volgen zoals snit- en kleurtechnieken en nieuwe trends op haargebied. Een label is een erkenning voor geschoolde kappers na de afschaffing van de vestigingswet (bewijs van beroepsbekwaamheid). Tegenwoordig knipt men creatiever en wordt er rekening gehouden met de vorm van het gelaat, de inplanting en structuur van de haren en het modebeeld. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Jammer genoeg zijn de Belgen nog conservatief op dat vlak en maken ze meestal veilige keuzes."

‘Op de biecht’ in de kappersstoel

"Klanten zijn tegenwoordig veel mondiger geworden. Ze doen zelf research en weten exact wat ze willen. We vragen hen uit zodat we zeker op dezelfde golflengte zitten. Terwijl we aan het praten zijn, maken we ook echt contact met onze klanten. Een kappersstoel kan je vergelijken met een moderne biechtstoel. Kerken lopen leeg en mensen komen bij ons ‘op de biecht’. Er worden veel persoonlijke verhalen gedeeld en ik vind het belangrijk om die gesprekken te onthouden en er bij een volgend weerzien naar te vragen. Je merkt dat dat de klanten deugd doet. Ze nemen ons in vertrouwen het is van groot belang om daar goed mee om te springen. Mensen onderschatten het beroep als kapper dikwijls. Het is een mentaal en fysiek zware job om uit te oefenen maar ik doe het nog steeds met heel veel liefde. Ik ben dan ook oprecht fier om hier in Hoboken al zolang een kapperszaak uit te baten en zal er altijd voor zorgen om Hoboken in een positief daglicht te stellen. Aan stoppen denken we nog lang niet!"

Rustigere tijden door corona

"In deze coronaperiode kunnen wij wekelijks 30 tot 40 minder klanten verzorgen. Er mogen maar 8 klanten tegelijk aanwezig zijn. Voor corona waren dat er 12. Er wordt meer tijd genomen tussen de klanten omdat alles deftig moet ontsmet worden. We werken dus rustiger maar financieel is dat natuurlijk minder interessant. In onze kapperszaak staan vijf fulltime medewerkers en twee deeltijdse."

Wie wordt de volgende ‘Ondernemer van de maand’?

"Stefan Van Antenaeken was de eigenaar van bloemenwinkel ‘Van Den Nieuwenhof’ enkele huizen naast mijn kapperszaak op de Sint-Bernardsesteenweg. Nu legt hij tuinen aan. Hij nam onze hof onder handen en we zijn daar heel content van. Hij werkt alles tot in de puntjes af, neemt de tijd om naar je verhaal te luisteren en levert degelijk werk met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is ook al jaren een trouwe klant bij ons." besluit Dave.

Meer info

Hair Art Dave
Sint-Bernardsesteenweg 1134
www.hairartdave.be
tel. 03 828 78 40, info@hairartdave.be

Openingsuren

  • Dinsdag en woensdag 9 tot 18 uur
  • Donderdag van 9 tot 19.30 uur
  • Vrijdag van 9 tot 17.30 uur
  • Zaterdag van 8 tot 15 uur
  • Gesloten op maandag en zondag