Contacteer stad Antwerpen

Winkeldame achter de toog bij bakker FrabakPieter De Wilde

Keuze in overvloed bij Frank den bakker aka Frabak

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter: dat doen de ondernemers zelf. De eigenaars van kwaliteitsslagerij Thyssen kozen voor warme bakker Frabak omdat zij er echt voor gaan en iedere keer nét dat ietsje meer aanbieden.

Taarten in etalage
Groot taartenaanbod
Pieter De Wilde1|12
Winkeldame achter bakkerstoog
Winkeldame achter bakkerstoog
Pieter De Wilde1|12
Veel verschillende pralines
Grote keuze uit pralines
Pieter De Wilde1|12
Detail van donkere broden
Keuze uit 24 broden
Pieter De Wilde1|12
Toog met heerlijke taarten
Toog met heerlijke taarten
Pieter De Wilde1|12
Groot aanbod patisserietaartjes
Patisserie voor de lekkerbekken
Pieter De Wilde1|12
Winkeldame achter snijmachine
Winkeldame achter snijmachine
Pieter De Wilde1|12
Met mondmasker achter kassa
Even afrekenen
Pieter De Wilde1|12
Bakker Frank met gepersonaliseerde Duveltaart
Bakker Frank met gepersonaliseerde Duveltaart
Pieter De Wilde1|12
Bord etalage Frabak
Bord etalage Frabak
Pieter De Wilde1|12
Bord met openingsuren
Bord met openingsuren
Pieter De Wilde1|12
Appel- en andere cakes
Appel- en andere cakes
Pieter De Wilde1|12

 

Frabak = Frank den bakker

Bakkerij Frabak bestaat dit jaar al 35 jaar. Eigenaar Frank Buyl (52) was al op 17-jarige leeftijd gestart in –toen nog- een kleine bakkerij samen met zijn ouders en zus. “Mijn ouders stonden 7 jaar in de zaak. Daarna heb ik de zaak met mijn toenmalige echtgenote verder gezet. De naam van de bakkerij komt trouwens van ‘Frank den bakker’.”

Keuze uit 24 broden

“Ondertussen verkopen wij 24 verschillende broden. Een ruime keuze dus. Of u nu kiest voor een Country brood, een Vita Plus of een brood zonder allergenen. Dan spreek ik over diverse soorten speltbrood of een zuurdesembrood. Bakken met zuurdesem is een natuurlijke methode om brood te bakken zonder gist.

Ook voor koffiekoeken en pistolets zijn de Hobokenaars bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bakken en decoreren we voor speciale gelegenheden graag taarten naar de wens van de klant. Bijvoorbeeld met een mooie foto van de jarige op.”

“Eigen patissier in huis”

Iedere maand wordt er gezorgd voor een variatie in patisserie. “Dat wordt door onze patissier aangepast aan de seizoenen.” Net zoals andere producten aangepast worden aan de verschillende feestdagen zoals kerststollen, paashazen of peperkoek.

Dagindeling van een warme bakker

“Als warme bakker ziet mijn dagindeling er als volgt uit. Op weekdagen sta ik op om 21 uur zodat ik om 22 uur in de bakkerij kan starten. Dan werk ik door tot 12 uur ’s middag de dag erop. Op zaterdagen start ik om 18 uur ’s avonds tot 13 uur zondag. Op zondag zitten we met een bak of 12. Tot de middag komen er dan verse pistolets uit de oven dan daarna nog een keer rond 16 uur. “

In de bakkerij staan vier dames vooraan en vier medewerkers achteraan. “We trachten onze klanten steeds met een lach te bedienen en houden ervan om de kindjes of hondjes te verwennen met een extraatje.” besluit Frank.

Wie wordt de volgende ondernemer van de maand?

“Ik kies voor glazenmaker St.-Bernard op de Sint-Bernardsesteenweg. Als er iets stuk is, herstellen zij dit onmiddellijk. Je kan er terecht voor alle soorten beglazing en herstellingen.”

Meer info

Bakkerij Frabak
Steynstraat 91
bakkerbuyl@gmail.com, tel. 03 827 49 24

Facebook: Frabak

Open van woensdag tot en met zondag van 5.30 tot 18 uur en op elke feestdag.