Steiger3: een eigentijds restaurant aan de oevers van de Schelde
Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Aannemer Deckers koos voor restaurant Steiger3 omdat ze hun bistro omtoverden tot een klassevol restaurant.
Inge Mertens (52) en Luc Van De Vyver (54) zijn al van het prille begin de trotse eigenaars van Steiger3.
De naam verraadt de locatie
“Dit pand ligt op een mooie locatie aan de oevers van de Schelde op slechts een korte afstand van Blue Gate en Nieuw Zuid. Onze naam refereert naar de jachtclub hiernaast. Er lag hier een steiger en het huisnummer is 3. Bovendien is de hele buitenkant bekleed met steigerhout, vandaar onze naam.”
“We legden een hele weg af”
“Steiger3 is, sinds de start in 2017, geëvolueerd van een brasserie naar een eigentijds klassiek restaurant. Om tot dit concept te geraken, legden we een hele weg af. We kregen dit pand ter beschikking in 2016. Na een aantal weken verbouwen openden we in 2017 de deuren. Toen we zijn gestart was het onze initiële bedoeling om van Steiger3 een brasserie te maken waar zakenmensen en werknemers uit de vele bedrijven in de buurt, Hobokenaars en wandelaars terecht konden voor een kleine snack. Binnen het half jaar gingen we van kleine snacks over naar de klassieke bistrokeuken en serveerden we varkenswangetjes, vol-au-vent en pannenkoeken, steeds met dagverse producten. We vonden dat hier nood aan was want er was niet veel in de buurt om tussen de middag gezellig te lunchen. Stelselmatig zorgden we voor een upgrade. Op de menukaart werd vis, entrecote, côte à l’os… toegevoegd. We brachten ons eten ook op een andere, elegantere manier. Toen we beslisten om onze keuken te renoveren, na aanhoudende elektriciteitsproblemen, was er corona en werden we plots verplicht om 11 maanden te sluiten. Een deel van ons personeel maakte daardoor de overstap naar andere sectoren. Dit zorgde ervoor dat we onze aanpak gingen herdenken. We vonden het vooral belangrijk om iedereen op een klantvriendelijke manier te bedienen. Voorheen liep dit soms mis omdat het hier op een mooie zomerdag overvol zat. Daarom beslisten we dat we vanaf dan, met minder personeel, slechts 50 couverts aannamen terwijl dit er vroeger wel 180 waren. Zo garanderen we steeds een goede service.”
“Enkel werken met dagverse, seizoensgebonden producten”
“Elke 6 weken veranderen we nu van menu, naast de vaste kaart. Donderdag- en vrijdagmiddag is er een lunchkaart. Er worden ook aangepaste wijnen geserveerd. We werken met dagverse natuurproducten volgens de seizoenen met een knipoog naar de klassieke keuken. Op dit moment staat er dus vooral wild op het menu zoals fazant en hert. Dit kan je alleen maar doen als je een kleine kaart hebt. In de keuken staat een gedreven team die ervoor zorgt dat onze klanten steeds culinair verwend worden. We vinden het ook fijn dat we Hoboken op deze manier kunnen tonen aan klanten die van nabij gelegen gemeenten komen zoals Edegem, Kontich, Aartselaar, Wilrijk en Hemiksem. Onze klanten zijn verrast over deze mooie, rustige plek gelegen naast het water. Naast ons restaurant is er een apart zaaltje dat kan dienen voor een babyborrel, een pensioendrink of een receptie. Voor kerstavond bieden we een speciaal kerstmenu aan en op kerstdag een kerst-lunchmenu. Hou daarvoor zeker onze website in ’t oog.”
Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?
"We kiezen voor beenhouwerij Goeminne, een familiebedrijf vol harde werkers. Ze leveren kwalitatieve vleeswaren en dan vinden wij erg belangrijk."
Meer info
Steiger 3
Zandkamp 3
tel. 03 238 24 22, info@steiger3.be
https://steiger3.be/
Openingsuren
- donderdag: van 12 tot 15 uur en van 18.30 tot 23 uur
- vrijdag: van 12 tot 15 uur en van 18.30 tot 23 uur
- zaterdag: van 18.30 tot 23 uur
- zondag: van 12 tot 15 uur en van 18 tot 23 uur