Contacteer stad Antwerpen

Eva achter haar toogPieter De Wilde

Voor een heerlijke vegan of vegetarische hap kan je terecht bij Bar Madam

Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Loodgieter Frank Lamberechts koos voor lunchzaak Bar Madam in de Berkenrodelei. Hij wil zo uitbater Eva Daniels steunen en er mee voor zorgen dat Bar Madam bekend geraakt bij alle Hobokenaren.

Inrichting Bar Madam
Pieter De Wilde1|14
Aziatische noedelsalade
Eva Daniels1|14
Meubilair in Bar Madam
Pieter De Wilde1|14
Tapas op het terras
Eva Daniels1|14
Cactusjes op de toog
Pieter De Wilde1|14
Quiche op het terras
Eva Daniels1|14
Eva achter haar toog
Pieter De Wilde1|14
Vegan pannenkoeken
Eva Daniels1|14
Piano omgeven door planten
Pieter De Wilde1|14
Taartstolp
Pieter De Wilde1|14
Planten in het interieur
Pieter De Wilde1|14
Terras van Bar Madam
Eva Daniels1|14
Eva Daniels lacht
Pieter De Wilde1|14
Eva in Bar Madam
Pieter De Wilde1|14

​“Bar Madam: een verborgen parel in het groen”

Eva Daniels (29):  “In september zijn we een jaar open. De eerste maanden waren we een pop-up lunchzaak. Tijdens het winterseizoen waren er geregeld stille dagen. Als de zon begon te schijnen en mensen terug vaker buiten kwamen om op ons terras te zitten kregen we meer volk over de vloer. De locatie van Bar Madam is een voor- en een nadeel. In de Berkenrodelei is er weinig tot geen zichtbaarheid. Van passage moeten we het niet hebben, gelukkig wel van mond- aan mondreclame. Mensen die de weg gevonden hebben zijn verrast dat ze rustig in het groen kunnen zitten. Sommigen noemen deze plek ‘een verborgen parel’. Naast het ruim en gezellig terras is hier een grote parking én een overdekte fietsenparking.

Een lunchzaak mét visie: focus op de plantaardige keuken

Ik kom uit de sociale sector: de bijzondere jeugdzorg en het jeugdwerk. Maar ik heb altijd in de horeca gewerkt. Zo deed ik dus wel wat ervaring op. De droom om een eigen lunchzaak uit de grond te stampen is ontstaan op één van de lange reizen met mijn lief door Zuidoost-Azië en Nieuw-Zeeland. In de coronaperiode bleef mijn idee liggen omdat ik niet durfde te  springen. Vorig jaar, na een gesprek met een vriendin, is de bal aan het rollen gegaan voor een lunchzaak waar ik mijn eigen stempel op druk met de focus op plantaardige gerechten, vers en huisgemaakt. De basiskaart is vegetarisch en vegan met een optie om er halal kip bij te bestellen. Door te kiezen voor halal vlees mik ik op een mix van mensen. Ik wil klanten laten ervaren dat ze niets missen als ze mijn gerechten uitproberen. Zelf eet ik voornamelijk vegan en vegetarisch. Voor mij is dit dus vanzelfsprekend. Als ik ergens in de buurt lekker wil gaan eten, kom ik automatisch in de stad op of op ’t Zuid terecht want in Hoboken kom ik niet verder dan het bestellen van een smoske kaas. Daar komt nog bij dat veel mensen lactose-intolerant zijn of niet tegen gluten kunnen. Die mensen zijn blij dat er nu in Hoboken ook een adresje is waar ze naar hartenlust iets van de kaart kunnen bestellen.

Vaste zomer- en winterkaart aangevuld met ‘speciallekes’

Zomer en winter werk ik met een vast menu. Je kan hier komen proeven van toast, salades, dagsoep en meer. Zoetekauwen kunnen kiezen tussen verschillende soorten gebak. Alles op de kaart kan ook meegenomen worden naar huis. Elke week daag ik mezelf uit om iets speciaals te maken. Dat kan een gebak of quiche zijn. Ik experimenteer graag met nieuwe gerechten: martino maak ik bijvoorbeeld zelf. Als ik de catering doe kook ik vaak nieuwe dingen of variaties op bestaande gerechten. De eerste maanden sleutelde ik aan gerechten om ze op mijn manier zo smakelijk mogelijk te maken. In mijn gebak bijvoorbeeld zitten er geen eieren. Ik maak deze met bakpoeder, baking soda en appelmoes voor de binding.

Ingericht met smaak

Bar Madam is ingericht volgens mijn eigen smaak. Ik heb getracht om met tweedehandsmeubelen en veel planten van de Kringwinkel karakter en ziel te brengen in dit pand. Zoals het nu is, gaat het de goede richting uit.

Ook beschikbaar voor privé-evenementen

De lunchzaak is bijna elke dag tot 17 uur open. Op zondag en maandag is Bar Madam beschikbaar voor een privé-evenement. Ook 's avonds kan je deze locatie huren voor een feestje, workshop of een andere gelegenheid. Er vonden hier al boeklanceringen, verjaardagsfeestjes en privé-etentjes plaats. Ik denk graag mee met de organisatoren. Van verschillende soorten gebak en kleine hapjes tot een buffet, we bespreken samen wat jij wil en maken een voorstel op maat.

Wie wordt de volgende Ondernemer van de maand?

Klimzaal Blok! Rob, Boris en Jeroen zijn de eigenaars. Ik kies voor hen omdat ik het heel erg bewonder wat zij dagelijks proberen te doen. Zij zijn in mijn ogen veel meer dan een klimzaal. Zij creëren een gezellige plek waar jonge mensen samenkomen om te ontspannen en zich te amuseren. Ik word er altijd met veel humor en warmte onthaald. Ook kook ik wekelijks voor hen waarbij ze me carte blanche geven. Je kan er dus steeds een hartige maaltijd van Bar Madam bestellen.”

Meer info

Bar Madam
Berkenrodelei 32 (achteraan rechts)
Eva: tel. 0493 59 56 07
barmadam@cultuurcafe.be
Facebook: Bar Madam
Instagram: bar.madam

Openingsuren

Van dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur