Voor een snelle en efficiënte bediening moet je bij Frituur Mayo zijn
Elke maand plaatsen we een Hobokense ondernemer in de schijnwerpers. Of beter gezegd: dat doen de ondernemers zelf. Filip Verstraeten van de gelijknamige fietsenwinkel in de Steynstraat koos voor frituur Mayo omdat zij échte lekkere Belgische frietjes verkopen. ‘Ze zijn zeker een bezoekje waard!’
Eigenares Marina Biscop (61) baat al 22 jaar frituur Mayo uit. “Mijn zaak bestaat al 30 jaar. Voor ik de frituur overnam, werkte ik hier al in het weekend, samen met mijn mama. Met de komst van de euro, zag de toenmalige eigenaar het niet meer zitten om zijn snackbar verder uit te baten. Toen grepen we onze kans.”
‘Een goede werkverdeling om snel te werken’
“Sommige klanten komen hier al 22 jaar over de vloer. We hebben heel zeker een vast cliënteel. Door hen zijn we zelfs een keer tot ‘Beste frituur van Antwerpen’ verkozen. Dat was leuk om daar een keer aan mee te doen. Eén van onze troeven is dat we erg snel en efficiënt werken. In het weekend zijn we met drie en in de week met twee meisjes. Het werk is verdeeld: één iemand neemt de bestellingen aan en bedient de klanten, ik bak de frietjes en een derde meisje staat in voor de kassa en de snacks. Ik werk al 22 jaar op dezelfde manier, dat marcheert goed. Er zijn zelfs klanten die zeggen ‘Amai, is het al aan mij?’ en dan zeggen wij ‘Dat komt door ons topteam hier!’ (lacht). Om nog sneller te werken, is er ook een afhaalsysteem. Klanten bellen of sms’en en krijgen een afhaalnummer en tijdstip waarop ze hun bestelling mogen afhalen. De drukste momenten van de dag zijn tussen 17 en 20 uur. Maar… eerst is eerst. Veel klanten willen tussen 17 en 18 uur komen maar dat gaat niet. We rekenen vijf minuten per klant en zorgen er zo voor dat ze allemaal netjes bediend worden. Je kan hier ook komen eten. We hebben een beperkt aantal zitjes en tijdens de zomermaanden wordt er buiten een terrasje gezet.”
‘Mijn vet vervang ik drie keer per week’
“Het is erg belangrijk om verse frietjes te bakken die niet vettig zijn. Daarom vervang ik mijn vet drie keer per week. Ook onze snacks doen het goed waardoor ik gelukkig niet veel moet weggooien. We hebben ook enkele ‘speciallekes’ zoals de mayoburger, een hamburger met frietjes in in of de jumbo cervela maison, een grote cervela met ajuin, mammoetsaus en frietjes op. Op vraag van enkele klanten verkopen we ook glutenvrije snacks zoals een curryworst, een kaas- en vleeskroket en vegetarische producten. Ik maak ook zelf mijn stoofvlees-, peper- en vol-au-vent saus.”
Wie wordt de volgende ondernemer van de maand?
“Zes jaar geleden vernieuwde aannemer Deckers, die een magazijn heeft in de Congobootstraat, heel mijn frituur op slechts 14 dagen tijd. Hij toverde de zaak om van een oud krot naar een modern pand en werkte heel proper. Ik ben er erg tevreden van.”
Meer info
Frituur Mayo
Steynstraat 375, 2660 Hoboken
tel. 0486 54 13 86
Facebook: frituur Mayo
Open
- Van dinsdag tot en met donderdag van 17 tot 22 uur
- Van vrijdag tot en met zondag van 16.30 tot 22 uur